Cup-exit for juniorene

Etter en svak åpning på NM-kampen borte mot Åssiden var juniorgutta sjanseløse på cupavansement.

Juniorene gledet seg veldig til 1. runde i NM. For første gang på noen år skulle vi endelig være klare til å slåss om avansement til 2. runde.

Og Åssiden virket ikke avskrekkende på papiret. Laget har riktignok spilt en divisjon høyere enn HBK-gutta i vår, men resultatene der har vært svake – med tre tap og kun et fattig poeng til nå.

Dessverre ødela en stusselig første halvtime av kampen det meste i den stekende vårsola på Åssiden.

Allerede i det 3. minutt satte lagledelsen kaffen de fikk servert av hjemmelaget i en hyggelig gest i vrangstrupen – for da lå allerede ballen bak Oscar Robøle Knutsen i HBK-buret. Gjestenes forsvar slapp Åssiden-kapteinen Eryk Kolasa alt for billig til – og fikk en verst mulig tenkelig start på matchen.

Hjemmelaget fortsatte å kjøre over gutta fra Ringerike i starten av kampen, og var overlegne både i duellstyrke, tempo og individuelle ferdigheter ute på kunstgressmatta

Bare ti minutter etterpå doblet vertene ledelsen, etter at Åssidens-spiller Abdi-hamid Mohamed fikk stå helt umarkert inne foran mål på en corner, og enkelt heade inn 2-0 fra kort hold.

Da Åssia-gutta la på til 3-0 etter drøye kvarteret – denne gang etter en enkel duell-seier foran mål – var det bare å vinke farvel til et mulig cupavansement denne sesongen.

Mer skjedde det egentlig ikke på Åssiden denne kvelden. Hjemmelaget tok foten noe av gasspedalen etter en halvtime, da de nok skjønte at seieren var sikret.

— Arnfinn Danielsen og Steffen Schei

Dette førte naturlig nok til at Hønefoss-gutta kom noe mer med etter hvert som kampen skred fram – dog uten å skape de helt store mulighetene for redusering.

Åssiden plukket også flere spillere av sine beste spillere utover i 2. omgang, noe som naturlig gjorde at de for dagens svartkledde HBK-guttene fikk noe mer spillerom. Kampen ebbet allikevel ut på stillingen 3-0, og et helt fortjent avansement til 2. runde for hjemmelaget.

SAKEN FORTSETTER UNDER ANNONSEN

HBKGRASROT

- Vi er sjanseløse den første halvtimen med tre baklengs, noe som selvsagt blir umulig å ta igjen, sa Arnfinn Danielsen og Steffen Schei - en skuffet trenerduo – etter kampen.

Et par lysglimt var det dog: - Vi fikk ei bra treningsøkt i 2. omgang mot et bedre lag. Det får vi ta med oss. I tillegg viser flere av de yngre gutta at de har tatt noen steg denne sesongen, fortsetter trenerne – som blant annet berømmer Thomas Bondehagen for jobben han la ned på banen, til tross for stortapet. Bondehagen fikk da også muligheten til å trene med a-laget seinere i uka.

Allerede søndag får gutta muligheten til å reise kjerringa. Da venter Jevnaker på motsatt banehalvdel i et spennende nabooppgjør i 1. divisjon på Aka Arena kl. 12.00.

KAMPFAKTA: 1. runde i junior-NM, onsdag 9. mai 2018 kl. 19.45, Åssiden stadion

• ÅSSIDEN IF - HØNEFOSS BK 3-0 (3-0)

• 3. min: 1-0

• 12. min: 2-0

• 17. min: 3-0

• HBK: Oscar Robøle Knutsen, Even Fuglesang Hoseth, Vegard Broberg, Thomas Bondehagen, Didrik Strømsod, Henrik Johan Stephansen Selvig, Mikkel Berg Hauge (Filip Sæther fra 19. min), Erik Oterhals, Tobias Vinjevoll (Elias Alexander Helgesen fra 37. min), Bjørn Corneliussen (Jonathan Endrerud Mathisen fra 73. min) og Andreas Alknäs.

• Gult kort: Eryk Kolasa (Åssiden IF) og Thomas Bondehagen (Hønefoss BK)

• Rødt kort: Ingen!

• Dommer: Per Oscar Grov Heiberg (Stoppen Sportsklubb) Assistentdommere: Ole Jonny Ulleberg (IL Skrim) og Mikkel Petter Skramstad (Ski og ballklubben Skiold)