Erfaren 21-åring leder analyser og spillerutvikling

Vestfoldgutten Patrick Ferreira (21) har allerede en fortid i både Molde og Vålerenga. Nå skal han jobbe med analyse og spillerutvikling i Hønefoss Ballklubb – side om side med Tor Thodesen.

Unggutten fra Re i Vestfold har, sin unge alder til tross, opparbeidet seg solid erfaring fra norske toppklubber.
- Og jeg har ved flere anledninger jobbet med Tor Thodesen. Det er noe jeg trives med, sier Ferreira til honefossbk.no.

Jobbet i Molde og Vålerenga

Honefossbk.no møtte det nye trenerteamet etter onsdagens økt på Aka Arena.
- Jeg har ved flere anledninger jobbet med Thodesen, blant annet i FK Tønsberg og ved Re videregående skole. Deretter studerte jeg ved Høgskolen i Molde, og jobbet da to år ved Aker-Akademiet til Molde Fotballklubb. Så jobbet jeg halvannet år i Vålerenga, blant annet med analyse. Det er min bakgrunn, sier den imøtekommende og ambisiøse fotballtreneren.

SAKEN FORTSETTER UNDER BILDE

Patrick
Slik ser han ut. Patrick Ferreira skal jobbe med spillerutvikling og videoanalyse i Hønefoss Ballklubb. Tidligere har han jobbet i Molde Fotballklubb og Vålerenga.

Spillerutvikler

I Hønefoss Ballklubb skal 21-åringen jobbe med spillerutvikling, side om side med Tor Thodesen og Lars Lafton.
- Men jeg liker å drive med videoanalyse, så det blir også en av mine oppgaver her i HBK, sier Patrick.

Fokus mot hjemmekamper

Han har fått et veldig godt førsteinntrykk av Hønefoss Ballklubb.
- En fin gjeng. Bra spillere med potensial som vi håper å få utløst. Jeg håper det starter allerede på søndag.
Han gleder seg til å starte med arbeidsoppgavene for alvor.
- Vi er nødt til å sanke inn de første seks poengene på de to neste hjemmekampene. Vi ser fram til det, og holder fokus på alt vi gjør her på treningsfeltet, sier Patrick.

Håper å skape ny energi

Han er av samme oppfatning som Frode Lafton har delt med offentligheten i hele år; HBK har for gode spillere til å bekle sisteplassen på tabellen i Postnord-ligaen.
- Her har vi absolutt gode nok spillere til å ta steg. Jeg synes det bor mye kvalitet i denne gruppa, og det overrasker meg at de har tatt så få poeng, sier Patrick Ferreira.
Han håper nye tanker og ideer skal få laget på rett kjøl.
- Vi håper å skape ny energi og ny giv rundt laget som gjør at vi får løftet oss de prosentene som kan gi oss en seier allerede på søndag, sier en optimistisk og blid Patrick Ferreira.

- Han fyller en viktig funksjon i teamet, sier Tor

- Patrick kommer inn og fyller en viktig funksjon i teamet. Han vil bistå Lars og meg med kamp- og motstanderanalyse, samtidig som han er en allsidig og dyktig kar på feltet, sier Tor."