Første serietap

Juniorgutta gikk på sesongens første tap da det ble 0-5 hjemme mot Kongsberg.

Etter åtte seire og en uavgjort på de ni første kampene måtte G19 gå av banen poengløse for første gang denne sesongen.

Hjemmelaget holdt imidlertid nullen lenge mot et bra Kongsberg-lag. Selv om gutta fra Sølvbyen nok var det beste laget den første halvtimen, og spilte seg til flere gode sjanser foran HBK-buret – slet laget med effektiviteten foran mål.

Og det måtte et straffespark til for å bryte ned vertene. En Kongsberg-angriper ble felt like innenfor 16-meteren, og den påfølgende ellevemeteren ble satt i mål – til tross for at Hønefoss-keeper Martinius Mogen Løvli var etter skuddet.

Like før pausesignalet doblet gjestene fra Kongsberg ledelsen. Et godt innlegg fra venstre seilte forbi første stolpe – og bak i feltet fikk en KIF-spiller – midt mellom to HBK-spillere - uhindret headet ballen utagbart forbi keeper. Dermed 0-2 til bortelaget.

Etter pause kom hjemmelaget langt mer med i matchen, og jaktet reduseringsmålet. Dessverre var det Kongsberg som kontret inn 0-3 etter knappe kvarteret, og kampen virket kjørt for vertene.

Erik Oterhals testet skuddfoten midtveis i omgangen, og Henrik Selvig hadde også en brukbar mulighet – men begge ganger ble gjestene reddet av en god keeper.

— sa noen mellomfornøyde HBK-trenere Arnfinn Danielsen og Marko Valdimar Jankovic etter at det første serietapet var et faktum.

De rødkledde Kongsberg-guttene puttet ytterligere to baller i hjemmelagets nett helt mot slutten av kampen slik at resultatet til slutt ble noe flatterende hele 0-5.

- Her får vi dårlig betalt. Kongsberg var nok hakket bedre enn oss i dag, men ikke fem mål, sa noen mellomfornøyde HBK-trenere Arnfinn Danielsen og Marko Valdimar Jankovic etter at det første serietapet var et faktum.

Et revansjesugent HBK-lag venter nå på Aka Arena når Hallingdal FK kommer på besøk om fjorten dager.

KAMPFAKTA: Kretsens Pokal, onsdag 12. september 2018 kl. 19.30, Aka Arena

• HØNEFOSS BK – KONGSBERG IF 0-5 (0-2)

• 34. min: 0-1

• 45. min: 0-2

• 58. min: 0-3

• 84. min: 0-4

• 90. min: 0-5

• HBK: Martinius Mogen Løvli, Didrik Strømsod, Elias Alexander Helgesen, Thomas Bondehagen, Even Fuglesang Hoseth (Knut Kornelius Kolstø fra 63. min), Erik Oterhals, Henrik Johan Stephansen Selvig, Jean Paul Mvudi (Anier Charon Sæther fra 57. min), Sindre Bråthen (Jonathan Endrerud Mathisen fra 74. min), Filip Sæther (Jonathan Sundby fra 57. min) og Andreas Alknäs.

• Gult kort: Elias Alexander Helgesen

• Rødt kort: Ingen!

• Dommer: Hans Egil Drolsum (Vikersund IF) Assistentdommer: Ole Jonny Ulleberg (IL Skrim) Assistentdommer: Steffen Neshagen (Nedre Sigdal IF)