Frode hylles

Frode Lafton hyllet på klubbhuset

Torsdag ble Frode Lafton hyllet av gamlekara på klubbhuset.

Når Hønefoss BK sin aller største legende legger opp etter 20 år i klubben er det mange som vil hedre han for den personen han har vært både på og ikke minst utenfor banen. Frode Lafton spilte sin siste kamp for Hønefoss BK mot fylkes nabo Strømsgodset 2.april.

Frode Lafton ble hyllet av 3500 tilskuere i forkant av seriekampet mot Rosenborg 13.mai.

Torsdag ble vår aller største stjerne hyllet av gamlekara på klubbhuset. Der var det overrekkelser fra gutta på klubbhuset til Frode Lafton, han fikk et flott bilde med gamlekara og en flott inngravert vase. Eller ikke fruen Siv Lafton var glemt, hun fikk noen nydelige blomster fra gamlekara, disse fortjener hun virkelig for "lånet" av Frode, kom det samstemt fra gamlekara.

honefossbk.no ba Frode Lafton beskrive betydningen av å ha gamlekara i klubben:

- Gamlekara er viktige for HBK på mange måter. Viktige for historien til klubben, som frivillige på hjemmekamper og bidrar med kloke hoder og arbeidskraft når klubben trenger det.

- I 2002 under Lars Tjernås var begynnelsen hvor gamlekara begynte å servere lunsj på de dagene hvor vi hadde 2 treninger. Og Bjarne Godtfredsen begynte som vaskesjef av treningstøy. Klubbhuset ble da en flott møteplass for gamlekara, forteller Frode Lafton.

Det er liten tvil om hvor gamlekara vil se Frode Lafton enn i fremtiden. - Han må jobbe i klubben også i fortsettelsen, hans kunnskap og ressurser kan ikke klubben være uten, sier nok en gang en samstemt gjeng på klubbhuset.

Hva nå Frode?

- Hva nå ja.... For tiden er jeg sykemeldt, trenger litt tid på å omstille meg fra å trene/være best mulig hver eneste dag, det har ikke vært lett. Humøret svinger og kneet fungerer veldig dårlig.( går fremover) Er veldig klar på å skaffe meg mer kompetanse/ erfaring i fremtiden innen faget fotball. Har hatt samtaler med ledelsen og styret om veien videre.

Etter 20 sesonger i klubben har det vært noen nedturer, men også mange oppturer. Vi ba Frode komme med sin 5 på toppliste. Her kommer den.

1 Opprykk TL 2009

2 Cupseier mot Rosenborg 2005

3 Opprykk 1998( Adecco)

4 Runde 500 obligatoriske kamper mot Vålerenga 2012

5 Opprykk i 1994

Toppfotball er en krevende sport med mange reisedager, treninger og mye mer. Frode har siden 1992 vært kjæreste, samboer og ektefelle med sin Siv sammen det de to flotte sønner Oliver og Oscar.

Vi spurte Frode om hennes betydning i årene som travel fotballspiller:

- Siv betyr har betydd mye for meg og min karriere. Vi har vært i sammen siden 1992, og fotballen gitt oss utrolig mye. Hun er utrolig snill, og har latt min fotballhverdag styre " livet". Og har ventet utallige timer på meg etter kamper og trening... Jeg er ikke den som stresset veldig mye etter kamp og trening

- Til slutt vil jeg si tusen takk for alt vi har fått oppleve iløpet av alle disse årene, avslutter Frode Lafton til honefossbk.no

Bjarne, Sven, Jan, Alf, Rolf, Asbjørn, John Olav, Per, Arne, Svein, Pål, Tom, Nils-Erik, Svenn, Torbjørn, Egil, Bjørn, Per, Dagfinn, Ola, Reidar og Villy, takker alle Frode Lafton for 20 gode fotballår i Hønefoss BK