G15: Flott innsats i Drammencup

Hønefoss BK G15 vant lørdag samtlige av sine kamper i puljespillet i Drammencup, dermed var laget klare for søndagens A-sluttspill.

Bilde: Bak fv: Asgeir Ingolfsson (trener), Benhur Kidane, Marius Stavn, Mohammad Srour, Daniel Bakken, Elias Hashemi, Sayf Alaith, Simen Skille, Oscar Oppenhagen. Foran fv: Arturas Saakian, Mathias Nilsen, Eirik Johnsrud, Magnus Veiby, Andreas Veiby, Brandon Simakala, Torjus Vinjevoll

Drammencup 2018

HBK G15 deltok i årets Drammenscup og til tider rundspilte motstanderne med storspill i gruppespillet lørdag. Det ble 3 strake seire: 2-0 mot Lyn, 2-1 mot Åssiden og 5-1 mot Øvrevoll Hosle og laget var dermed klare for A sluttspill søndag.

På søndag skulle vi møte ett godt lag fra Strømsgodset og vi visst hele laget måtte heve seg og spille opp mot maks for å vinne. Selv om Asgeir manet til «it's just a match» og fokus på seg selv og eget lag så var gutta spente foran Buskerudoppgjøret. Skulle vi for første gang klare å slå erkerivalen Strømsgodset?

Det ble en jevnspilt kamp med målsjanser til begge lag, ett par praktredninger av Mohaned i mål sørger for fortsatt spenning. Forsvarsrekka hadde nok å gjøre med raske spisser, men ga dem lite rom og fikk stoppet angrepene med gode taklinger. Vi spilte disiplinerte i forvar, holdt forsvarsrekka og midtbanen kompakte, god sideforskyvning og vi stresset motstanderne hele tiden. Lagets nye spiller, Simen Skille, kjempet godt på midtbanen og fikk laget fremover etter gjenvinning. Lagets toppscorer i turneringen med 5 mål, Marius Stavn, var farlig foran mål og fikk også en omdiskutert avblåsning for offiside alene med keeper.

Kampen endte uavgjort 0-0 men laget klarte å spille opp mot sitt aller beste. Straffesparkkonkurranse tapte vi dessverre 5-4. Uansett tidenes beste resultat mot Godset. Trener Asgeir Ingolfsson, var storfornøyd med lagets innsats i Drammencup.

Strømsgodset IF tapte finalen mot Bærum

Dette lover godt foran sesongstart 18. april.