G19: Grei generalprøve

Etter en søvndyssende første omgang våknet HBKs juniorgutter, og vant til slutt 6-0 i dagens treningskamp mot Holeværingens rekrutter.

Med halvannen uke til seriestart passet det bra å legge inn en privatmatch lørdag, som et lite avbrekk i treningshverdagen. Da var det naturlig å tenke en lokal motstander, og Holeværingens unge rekruttkarer – med blant annet fjorårets HBK-junior Cornelius Slåtte Fredriksen på midtbanen - stilte velvillige opp.

Hele første halvdel bar imidlertid preg av å være en sommerferiematch, med lavt tempo – og svært lite som skjedde. Riktignok hadde de hvitkledde HBK-guttene et par stangskudd, med henholdsvis Andreas Alknäs og Enock Buttowski Nahimana – men det var også nesten det eneste som skjedde på en vårfylt Aka Arena før hvilen.

Heldigvis våknet juniorgutta mer til liv etter pause, og det hele endte til slutt med halve dusinet fullt.

Først satte Bjørn Corneliussen inn 1-0 til høyre for keeper, etter flott framspill av Erik Oterhals.

Deretter doblet Enock Buttowski Nahimana ledelsen knappe ti minutter seinere, denne gang assistert av Andreas Alknäs.

Vel midtveis i omgangen økte ex. Holeværingen-spiller David Ormstad Meier til 3-0 etter det som må få karakteristikken dagens flotteste angrep. Alknäs og Corneliussen kombinerte fint på venstresiden – før innlegget havnet inne foran mål. Der ventet Nahimana, men skuddforsøket hans ble blokkert – før Meier umarkert kunne sette inn returen.

Bare to minutter seinere var Nahimana involvert igjen. Denne gang ble han ureglementert stoppet inne i 16-meteren, og straffen satte Alknäs sikkert i mål til 4-0.

— konkluderte en halvfornøyd HBK-trenerduo Danielsen/Schei etter «treningsøkta»

Alban-syreren Ahmad Alarnaout fikk sin debut i angrepet like etterpå for G19-1 – med drøye kvarteret igjen å spille, og ikke lenge etterpå fikk også keeper Jonathan Endrerud Mathisen muligheten til å vise seg fram som utespiller.

Bare minutter seinere kunne løpsmaskinen sette inn 5-0 – en enkel tap-in fra to meters hold - til stor jubel og applaus fra lagkameratene. Verken det peneste eller vanskeligste målet som er scoret på Aka Arena, men mål er mål, Jonathan!

Alknäs avsluttet dagen med sitt andre da han satte inn 6-0 på et vakkert frispark fra tjue meters hold kort tid før dagens dommer, Rolf Kristian Tangen blåste for fulltid.

- Det ble litt større klasseforskjell etter hvert. Vi viser at vi er et godt stykke bedre trent enn motstanderen, og klarer å utnytte dette med større tempo etter hvilen, konkluderte en halvfornøyd HBK-trenerduo Danielsen/Schei etter «treningsøkta».

Nå blir det halvannen uke med god trening for juniorguttene, som starter serien onsdag 25. april med en vrien kamp borte mot Hallingdal.

KAMPFAKTA: Treningskamp, lørdag 14. april 2018 kl. 17.00, Aka Arena

• HØNEFOSS BK – IL HOLEVÆRINGEN 6-0 (0-0)

• 46. min: 1-0 Bjørn Corneliussen

• 64. min: 2-0 Enock Buttowski Nahimana

• 68. min: 3-0 David Ormstad Meier

• 70. min: 4-0 Andreas Alknäs

• 82. min: 5-0 Jonathan Endrerud Mathisen

• 87. min: 6-0 Andreas Alknäs

• HBK: Jonathan Endrerud Mathisen (Oscar Robøle Knutsen fra 45. min), Vegard Broberg, Henrik Johan Stephansen Selvig, Even Fuglesang Hoseth, Didrik Strømsod (Niklas Schwarz fra 60. min), David Ormstad Meier, Mikkel Berg Hauge, Erik Oterhals, Sindre Bråthen, Bjørn Corneliussen og Enock Buttowski Nahimana (Ahmad Alarnaout fra 71. min).

• Gult kort: To til Holeværingen

• Rødt kort: Ingen!

• Dommer: Rolf Kristian Tangen (Ådal IL)

Få NYHETSBREV fra Hønefoss BK