Hovda klar for sin åttende sesong

Vi er glade vi i dag kan melde at Tor Øyvind Hovda skal spille for Hønefoss BK i PostNord-ligaen 2018.

Tor Øyvind Hovda er klar for sin åttende sesong på A-laget til Hønefoss BK!

Vi er glade vi i dag kan melde at Tor Øyvind Hovda vil signere en 2-årskontrakt med Hønefoss BK. Bare den medisinske testen gjenstår før 28 åringen igjen blir å finne med HBK drakta.

Tor Øyvind debuterte for Hønefoss BK allerede i 28.oktober 2007 mot Skeid en kamp vi vant 3-0 (Bislett stadion) med debuten 2007 har han spilt 140 kamper: 123 seriekamper, 14 cupkamper og 3 kvalifiseringskamper for Hønefoss BK.

29.juni 2008 scoret han sitt første mål for klubben mot Sogndal på Fosshaugane Campus. Siste kampen han spilte i HBK drakta før overgangen til svenske Kalmar (Allsvenskan) var mot Odd på Skagerak Arena. Med seier i den kampen ville det betydd at vi ville fått en mulighet til å beholde plassen i Eliteserien via kvalifiseringskamp, men til tross for scoring av Hovda til 1-0 allerede etter 8.minutter og 2-1 ledelse til 15.minutter før slutt, snur Odd kampen til 3-2 seier, som betydde nedrykk til OBOS-ligaen for vår del.

2014 ble det fotball i Allsvenskan for Kalmar for 28 åringen fra Heradsbygda. Der ble det 19 kamper og et mål. Året etter ble han lånt ut fra Kalmar til Åtvidabergs FF der fikk han 20 kamper og to scoringer. Debuten for svenske Åtvidabergs ble en kamp som blir husket mest for hodeduellen/smellen mellom Tor Øyvind Hovda og Omar Colley (Djurgården) se ⇒ link

Desember 2015 blir det klart at Tor Øyvind Hovda skal spille for Sarpsborg 08 (Eliteserien) i 2016. Dermed var 28 åringen tilbake i hjemlandet etter to år i Sverige.

På sine to år i Sarpsborg 08 spilte han 30 kamper og scoret to mål for Østfoldklubben.

Over 100 kamper

Alexander Groven og Tor Øyvind Hovda som begge står bokført med over 100 kamper for Hønefoss BK. Begge har også det til felles at de har hatt samme arbeidsgiver de siste to årene (Sarpsborg 08).

Vi ønsker heradsbygdingen velkommen tilbake til hjemlige trakter!

Trening 27.07.13 044
Tor Øyvind Hovda tilbake i Hønefoss BK (bilde arkiv: 27.juli 2013)