Jentene slo topplaget

HBK Kvinner rekrutt fortsetter den gode starten på høstsesongen. Tirsdag kom topplaget Teie på besøk til Aka Arena.

HBK hadde imidlertid liten respekt for gamlelaget til herretrener Tor Thodesen og laget fra Nøtterøy de måtte reise poengløse hjem i høstnatten.

HBK jentene tok kommando over kampen med en gang  og utnyttet den store matta på Aka.

Teie klarte ikke å tette de store rommene HBKs ballsikre jenter skapte. Første scoring kom etter 7 minutter. HBK kombinerer, men ballen går inn til Teies keeper som imidlertid mister ballen. Emilie Nilsen er der en spiss skal være og setter ballen i mål fra kort hold. Allerede 5 minutter senere er samme jente på plass igjen. Denne gangen kommer HBK fram på høyre side hvor raske Hanna Moe Pedersen legger fint inn. Emilie vinner duell på 15 meter og styrer ball inn i keepers høyre hjørne.

HBK gir seg ikke og har full kontroll på midtbanen. Etter 15 min er scoring nummer tre et faktum. Midtbanen vinner ballen og det er klar for en Synne Hamborg spesial. Uten press i ballfører på 25 meter når Synne har ballen er en dårlig ide, og som mange ganger før ender det i skudd i bue over keeper og hjemmejubel på Aka. Teier var i sjokk og skjønte ikke hva som traff de. Likevel klarer de etter hvert å komme litt inn i kampen, og etter 28 minutter vinner de ballen nær midten. Den tres hurtig i bakrom. Alene med Karianne Ohren i HBK målet klarer Teie spissen så vidt å runde keeper og redusere.

Les mer om kampen under bildet

Synne og Emilie
Synne Hamborg og Emilie Nilsen scoret målene til HBK rekruttene, da topplaget Teie ble sendt hjem med 5-1 tap

Frem mot pause blir det noe jevnere, men etter 44 minutter viser HBK igjen klasse. HBK vinner ballen høyt i banen. Emile spiller vegg med nysignering og debutant Frida Sommervold på 16 meter for deretter å sette ballen enkelt i lengste hjørne. Viktig scoring før pause.

Andre omgang blir noe mer stillingskrig uten for mange klare sjanser. HBK er likevel hakket farligere og er etter hvert ikke særlig truet. 5 minutter før slutt er det klart for nok en scoring fra Emile. Hun blir spilt igjennom og skyter så hardt at keeper ikke klarer å holde den ute. Kveldens 4 scoring for Emilie og seieren er sikret. En virkelig stor kamp av henne.

En flott kveld for HBK fotball. Jentene leverte årsbeste og spiller til tider Teie helt ut. Høsten kan bli fin.