Kalasseier for G19

Juniorgutta viste gryende vinterform da de gjestet Drammen og «Gulskævven» for vinterseriekamp i flomlyset mot tradisjonsrike Drammens Ballklubb.

Et heltent HBK-lag var ute etter å reise kjerringa etter det forsmedelige 1-2 tapet mot Hallingdal for noen uker tilbake.

Men det var på forhånd langt ifra ventet noen lett kamp. Gutta fra Øren i Drammen hadde startet Vinterserien bra, og stod bokført med full pott – etter seier over Åmot i den første matchen. Laget har i tillegg vist seg å være ei lei nøtt å knekke med flere solide juniorlag de siste sesongene.

Gjestene fra Hønefoss gikk imidlertid rett i strupen på hjemmelaget, og kampuret hadde ikke rukket å passere tre minutter en gang før nullen sprakk, og den første ballen lå i nettmaskene bak en sjanseløs DBK-burvokter. Etter godt spill av blant annet HBKs offensive høyreback Didrik Strømsod (ex. Holeværingen), driblet Ådne Nordbø seg fri på høyresiden - og det lave og knallharde innlegget fra dødlinjen gikk via en uheldig DBK-forsvarer under tett press fra Marius Opdahl og rett i mål. Dermed 0-1, og med det var tonen for matchen satt.

Flere gode HBK-angrep fulgte i minuttene etter, men vertene kjempet tappert – og det var ikke før det var gått rundt et kvarter at de for dagen svartkledde Hønefoss-gutta klarte å tilrive seg et solid ballovertak ute på kunstgressmatta.

Jørgen Thingstad og Even Bottolfs «bosset» motorrommet på midtbanen, og presset drammenserne bakover på egen banehalvdel. Til tross for lite bakrom, pøste HBK på med lynhurtige angrep.

Omgangen skulle nærme seg halvspilt før den neste lærkula lå i nota. Etter flere gode involveringer og hurtig spill i lengderetningen serverte Lasse Solum Moen ballen på et sølvfat til Filip Sæther, som hadde en enkel jobb med å bredside inn 0-2 fra kloss hold – til solid applaus fra bortepublikummet. Klasseangrep, var lagleder Pauls kommentar til scoringen – og vi andre kan ikke si oss mer enige!

0-3 kom bare to minutter seinere. Marius Opdahl, teknikeren som kampen igjennom var flink til å utfordre hurtig med ball på HBKs venstreside, ble ureglementert felt ute ved cornerflagget. Moen gjorde klar frisparkfoten, kaptein og nestor Aleksander Falla beordret raskt corneroppstilling, og sekunder seinere steg midtbanespiller Jørgen Thingstad høyt til værs – og headet lekkert inn kampens tredje mål med pannebrasken.

Ti minutter før pause var det action i motsatt ende da vertene reduserte til 1-3 på det som var drammensernes første farlige sjanse, og et håp om poeng ble umiddelbart tent hos hjemmelaget. Et frispark tjue meter innpå HBKs banehalvdel ble slått hardt inn i 16-meterfeltet, gjestene klarte ikke å avklarere – og hjemmelaget satte ballen i mål utagbart bak en ellers god Jonathan Mathisen i Hønefoss-målet.

Responsen på baklengsmålet kunne ikke vært bedre, og to minutter seinere slo Hønefoss nådeløst tilbake. Spissen Nordbø driblet seg gjennom DBK-forsvaret, slo en lekker vegg med Moen – før han selv klinket ballen knallhardt i nettmaskene helt opp mot krysset, og Hønefoss ledet plutselig 1-4.

Samme mann fullbyrdet sitt uekte hattrick da han hamret inn 1-5 like før hvilen med nok en suser fra distanse, denne gang etter å ha blitt frispilt i bakrom på utsøkt vis av angrepskollega Filip Sæther.

Det var en godt fornøyd HBK-gjeng som tuslet i garderoben da kampens dommer, Bjerke fra Modum, blåste for halvtid. Det var ikke all verden å sette fingeren på i pausen heller, men etter at kvikksølvet hadde krøpet raskt nedover og farlig nær minus 10 grader utover kvelden ble det uansett en kjærkommen pause for lederne for begge lag.

Etter et par tydelige formaninger fra kaptein Falla, med beskjed fra mannen i sort om å fjerne buff – og begrense jubelen og komme seg raskere på plass etter scoring – var HBK-gutta klare for andre halvdel av matchen - med klar beskjed om å følge opp spillet og tempoet fra 1. omgang! Venstreback Even Hoseth måtte for øvrig erstattes med Mikkel Berg Hauge i pausen grunnet en strekkskade. En 15-åring ut, og en 15-åring inn!

De hvitkledde DBK-gutta hadde tydeligvis fått beskjed om å legge seg noe lavere i 2. omgang, for å nekte bortelaget bakrom – og kanskje også begrense nederlaget noe. Det tok imidlertid bare syv minutter før spissen Ådne Nordbø var frampå igjen da han etter frispilling fra Opdahl dunket inn sitt fjerde for dagen bak en sjanseløs keeper – og måltavla viste 1-6.

Like etter var det duket for flere unggutter, da den 15-årige trioen Oscar Robøle Knutsen, Anier Charon Sæther og Magnus Pettersen Gruer ble kastet inn, og de to førstnevnte til sine sesongdebuter.

Hønefoss fortsatte å presse drammenserne bakover, og klarte til stadighet å spille seg til brukbare sjanser med mye hurtig ett- og to-touch-spill. Et tettpakket og etter hvert overbefolket DBK-forsvar var imidlertid ikke lett å score på.

Faktisk gikk det et helt kvarter før neste mål, og denne gang var det nettopp en av innbytterne som presenterte seg. Spilt igjennom på utsøkt vis av Opdahl, viste debutant Magnus Pettersen Gruer gode avslutteregenskaper og gjorde ingen feil da han banket ballen opp i nettaket fra skrått hold – og vips var gjestenes ledelse økt til 1-7. 

- En svært positiv opplevelse for våre gutter, etter en veldig middelmådig forestilling hjemme mot Hallingdal sist, konkluderte Arnfinn Danielsen – en av representantene for trenertrioen rundt juniorgutta denne kvelden.

— Arnfinn Danielsen

Nå var hjemmelaget i ferd med å gå litt opp i limingen, noe Lasse Solum Moen visste å utnytte. To kjappe scoringer, etter 67 og 74 minutter av den lettbeinte hallingdølen – begge etter flotte angrep – gjorde at det plutselig stod 1-9 i målprotokollen. Det første målet må lagkamerat og kompis Nordbø få mye av æren for, mens det siste ble assistert av Mr. Carrick himself, elegante Even Bottolfs. Begge scoringene var av den fine sorten for dem som liker kollektiv angrepsfotball.

Men gjestene var langt fra ferdig. Kampens store spiller, Ådne Nordbø, ordnet tosifret og 1-10 med sitt femte for dagen etter pasning fra Pettersen Gruer – før Filip Sæther, denne gang med Nordbø i servitør-rollen, rundet av målshowet og det som må betraktes som en svært så hyggelig HBK-kveld med å bli tomålsscorer da han fastsatte sluttresultatet til hele 1-11 tre minutter før fulltid. En svært så komfortabel seier! Et rødt kort til hjemmelagets spiller nr. 50, Abdifatah Mohamed Khalif, fire minutter før slutt gjorde selvfølgelig heller ikke jobben enklere mot slutten.

- En svært positiv opplevelse for våre gutter, etter en veldig middelmådig forestilling hjemme mot Hallingdal sist, konkluderte Arnfinn Danielsen – en av representantene for trenertrioen rundt juniorgutta denne kvelden.

Danielsen var spesielt fornøyd med balltempo, og ikke minst det til tider svært hurtige angrepsspillet i lengderetningen – som skapte store problemer for Drammens Ballklubb-guttene denne kvelden.

- Også er det bra å score elleve mål, uansett motstand. Vi må også berømme et ungt DBK for aldri å resignere, de har i tillegg en flott trenerduo – med rette verdier og riktig fokus – og vil bare bli bedre utover sesongen, avslutter Danielsen.

Neste og siste kamp for G19-laget i vinterserien går om en drøy måned – nærmere bestemt mandag 20. mars. Da er det Modum-laget Åmot IF som gjester Aka Arena.

KAMPFAKTA:

 • G19 Vinterserie avd 01, søndag 12. februar 2017 kl. 19.00, Gulskogen Arena

 • DRAMMENS BK - HØNEFOSS BK 1-11 (1-5)

 • 3. min: 0-1 Ådne Nordbø

 • 21. min: 0-2 Filip Sæther

 • 23. min: 0-3 Jørgen Thingstad

 • 37. min: 1-3

 • 39. min: 1-4 Ådne Nordbø

 • 41. min: 1-5 Ådne Nordbø

 • 52. min: 1-6 Ådne Nordbø

 • 67. min: 1-7 Magnus Pettersen Gruer

 • 74. min: 1-8 Lasse Solum Moen

 • 76. min: 1-9 Lasse Solum Moen

 • 78. min: 1-10 Ådne Nordbø

 • 87. min: 1-11 Filip Sæther

 • HBK: Jonathan Endrerud Mathisen (Oscar Robøle Knutsen fra 53. min), Didrik Strømsod (Anier Charon Sæther fra 53. min), Aleksander Svartås Falla ©, Henrik Stephansen Selvig, Even Fuglesang Hoseth (Mikkel Berg Hauge fra 45. min), Even Berget Bottolfs, Jørgen Thingstad, Filip Sæther (Magnus Pettersen Gruer fra 53. min), Lasse Solum Moen, Marius Opdahl og Ådne Nordbø.

 • Gule kort: Abdifatah Mohamed Khalif (Drammens BK)

 • Rødt kort: Abdifatah Mohamed Khalif (Drammens BK)

 • Dommer: Nils Gunnar Bjerke (Modum FK)

 • Ass. dommere: Telmen Undrakh (IL Skrim) og Martin Torjus Hallingstad (Skoger IL)

 • Tilskuere: 37

Annonse fra Obos-ligaen: