Nordby hattrick da Svelvik ble slått

Hønefoss BK 2 startet høstsesongen med solide 5-1 over Svelvik på Solbakken gress.

Det har vært noen fine dager for Hønefoss BK lagene. Det startet med oppgjøret i PostNord-ligaen lørdag der Hønefoss BK spilte sin beste kamp for året da tabelltreer Vidar ble sendt hjem med 3-1 tap.

Søndag var det damene som stod for festfotballen med en solid 8-2 seier over Stabæk 2.

Mandag var det Hønefoss BK 2 som startet høstsesongen på best mulig måte da de tok turen til Solbakken gress for å møte Svelvik.

Andreas Skattum Nordby scoret ekte hattrick for Hønefoss BK 2 i første omgang.

Hønefoss BK 2 startet med dette laget:

1 Christian Aarbogh Bjerke, 3 Kristian Kjær Berntsen, 6 Marko Valdimar Jankovic, 14 Christoffer Dalen, 27 David Ehren Taraldsen, 10 Kasper Klemmestad Arnesen , 16 Magnus Johannessen, 20 Filip Sæther, 30 Even Berget Bottolfs, 18 Andreas Skattum Nordby, 21 Daniel Østebø

Innbyttere: 12 Per-Otto Nilsen, 4 Henrik Johan Stephansen Selvig, 7 Lasse Solum Moen, 25 Erik Oterhals, 42 Jørgen Thingstad

Vi møtte Svelvik i seriepremieren i årets 4.divisjon den 3.april. Det endte med 3-0 seier til gjestene etter at lagets notoriske målscorer Martin Dammen scoret alle målene.

I kveld ble Svelvik som fikk kjørt seg på eget gress. Andreas Skattum Nordby scoret ekte hattrick i første omgang. Nordby sine tre mål ble også eneste beholdning i første omgang på Solbakken.

Veldig godt å komme i gang med å score mål igjen. Synes først og fremst laget gjør en god kamp mot fysisk robuste spillere, og drar i land en fortjent seier

— Andreas Skattum Nordby

Andre omgang reduserer Svelvik til 1-3 det blir også vertenes eneste mål i kampen. Magnus Johannessen scorer vårt fjerde mål på et strålende frispark. Daniel Østebø avslutter målkalaset når han setter inn 5-1 like før slutt.

Steffen Schei oppsummerer kampen:

HBK2 med årets andre borteseier etter 5-1 mot Svelvik på Solbakken gress.

Mandag kveld reiste HBK-rekruttene til Svelvik for høstsesongens første seriekamp. Kampen ble spilt i "ordentlig høstvær", vått og kaldt, på en flott naturgressbane. Selv om HBK-guttene til daglig spiller på kunstgress, så ikke banen ut til å hemme et heltent mannskap på jakt etter tre poeng og revansje fra 3-0 tapet på Aka arena i vårsesongen.

Anført av keeperdebutant Christian Aarbogh Bjerke og en strålende midtstopper for dagen i Marko Jankovic leder guttene 3-0 allerede etter 20 min etter hat-trick av Andreas Skattum Nordby. Etter dette slår guttene av gassen litt, men produserer fortsatt greit med sjanser og har god kontroll bakover på banen.

I andre omgang kommer Svelvik mer inn i kampen og klarer å skape et slags trykk på HBK. Det ender med en scoring, en straffebom og et skudd i stanga før HBK-mannskapet igjen viser hvem som bestemmer på Solbakken gress. Kampen vipper frem og tilbake helt til Magnus Johannessen bestemmer seg for å ta saken i egne hender. Et frispark fra 30 meter curler flott over en feilplassert keeper og bort i lengste kryss- en klassescoring og våkent sett av midtbaneeleganten til HBK. Spikeren i kista kommer nær 90min når Andreas og Daniel Østebø kombinerer flott og sistnevnte får gleden av å sette ballen i kassa.

5-1 på en meget god dag hvor A-lagsspillerne blomstrer og ungguttene virkelig kommer til sin rett.

Steffen Schei

Mandag 14.august venter nok en tøff motstander for våre rekrutter, da går turen til Gol for å møte serieleder Hallingdal.