Ny storseier til juniorgutta

16-åringen Andreas Alknäs ble åttemålsscorer da G19 ble seriemestere i 1. divisjon etter 14-0 over Vestfossen.

Det var tidlig liten tvil om hvor seieren ville havne da Hønefoss.gutta møtte seriefirer Vestfossen hjemme på Aka Arena i vårens siste seriekamp.

Allerede etter tre minutter lå den første ballen bak Vestfossens keeper, etter at Tobias Vinjevoll hadde satt opp Erik Oterhals – som vendte flott – og bendte ballen pent i motsatt hjørne fra 16-meteren.

Vertene doblet ledelsen syv minutter seinere ved Andreas Alknäs. Denne gang var David Ormstad Meier nest sist på ballen.

Få minutter seinere gikk HBK opp til 3-0. Nok en gang var det Alknäs som var sist på ballen etter å ha rundet keeper. Og nok en gang ikledde Meier seg assistentrollen.

Allerede etter kvarteret kunne Alknäs notere seg for hat-trick da han satte inn 4-0, etter at gjestenes keeper var uheldig og glapp ballen mellom beina.

Midtbanespiller Mikkel Berg Hauge ville også være med på moroa, og satte inn 5-0 fra langt hold på et nydelig langskudd.

Halvdusinet fullt fikk hjemmelaget da Sindre Bråten satte inn 6-0, etter pasning fra kaptein Filip Sæther – før Alknäs nettet 7-0 på innlegg fra midtstopper Didrik Strømsod. Dette begynte allerede og lukte stygge sifre, og fortsatt hadde det ikke gått mer enn 25 minutter.

Sæther rundet av omgangen med en «tap-in»-scoring slik at lagene kunne rusle i garderoben på stillingen 8-0, etter et skuddforsøk fra Sindre Bråthen.

Selv om det var stor forskjell på lagene var det en bra omgang av vertene, som holdt tempoet godt oppe – og viste mye en og to touch-spill.

Andre halvdel startet omtrentlig som første, med et massivt trykk fra Hønefoss BK. Hjemmelaget slet imidlertid litt med effektiviteten i starten.

— HBK-trener Arnfinn Danielsen etter kampen.

Etter knappe ti minutter skjedde det også en ganske så stygg episode på Aka Arena. En Vestfossen-spiller fikk rødt kort, men nektet å forlate kunstgresset – og gjorde i tillegg flere forsøk på å angripe flere HBK-spillere.

Heldigvis roet situasjonen seg ned etter noen minutter, slik at spillet kunne fortsette. Resten av kampen ble på en måte en antiklimaks, og egentlig kunne vel dommeren blåst av oppgjøret der og da – da begge lag tydelig var preget av episoden.

Men reglementet ble fulgt, og kampen spilt ferdig – i en god atmosfære. Vertene rakk å putte ytterligere seks goaler, før sluttsignalet gikk.

Først la kampens store målscorer Alknäs på til både 9-0 og 10-0, før Oterhals scoret nr. 11. Det siste kvarteret rakk Alknäs å markere seg ytterligere med først og score på straffe, etter en hands på målstreken – før han rundet av ballet med å banke inn 14-0 like før slutt. I mellomtiden hadde 16-åringen Anier Charon rukket å score sitt debutmål på juniornivå, da han satte ballen sikkert i mål fra langt hold med en markkryper.

Hønefoss BK er en stor klubb med en lang tradisjon, og mye historie. Det vites derfor ikke hvorvidt 8 mål i en og samme juniorkamp er rekord eller ikke, det får historikerne i klubben ta seg av. Uansett tilhørte kvelden nok åttemålsscorer Alknäs, som garantert sov ekstra godt denne natten.

- Gjennom vårsesongen har vi bevist at vi er det desidert beste laget i 1. divisjon. Nå venter langt tøffere motstand i høstens Kretsens Pokal-avdeling, sa HBK-trener Arnfinn Danielsen etter kampen.

Tre lag fra Buskerud har deltatt i kvalifisering for Interkrets i vår, men det ser ut som om kun Mjøndalen er gode nok til å spille der i høst. Det vil si at de to andre Buskerud-lagene som har prøvd seg i vår, vil forsterke høstens Kretsens Pokal-avdeling - sammen med de beste lagene fra de to 1. divisjonsavdelingene.

Juniorgutta trener ut neste uke, før det blir en etterlengtet treukers sommerferie fra fellestreninger for gutta – og Norway Cup-forberedelsene starter.

KAMPFAKTA: 1. divisjon, torsdag 14. juni 2018 kl. 20.15, Aka Arena

• HØNEFOSS BK – VESTFOSSEN IF 14-0 (8-0)

• 3. min: 1-0 Erik Oterhals

• 10. min: 2-0 Andreas Alknäs

• 13. min: 3-0 Andreas Alknäs

• 15. min: 4-0 Andreas Alknäs

• 18. min: 5-0 Mikkel Berg Hauge

• 20. min: 6-0 Sindre Bråthen

• 25. min: 7-0 Andreas Alknäs

• 45. min: 8-0 Filip Sæther

• 62. min: 9-0 Andreas Alknäs

• 65. min: 10-0 Andreas Alknäs

• 66. min: 11-0 Erik Oterhals

• 75. min: 12-0 Andreas Alknäs (straffe)

• 79. min: 13-0 Anier Charon

• 83. min: 14-0 Andreas Alknäs

• HBK: Oscar Robøle Knutsen (Jonathan Endrerud Mathisen fra 67. min), Didrik Strømsod, Vegard Broberg, Thomas Bondehagen, Sindre Bråthen, David Ormstad Meier, Mikkel Berg Hauge (Henrik Johan Selvig Stephansen fra 55. min), Erik Oterhals (Anier Charon Sæther fra 67. min), Tobias Vinjevoll, Andreas Alknäs og Filip Sæther (Bjørn Corneliussen fra 67. min).

• Gult kort: Ingen!

• Rødt kort: Tesfom Fishaye Araya (Vestfossen IF)

• Dommer: Marius Hardhaug Olsen (IF Tyristubben)

1. divisjon-G19