Puljeseier for G19

Juniorgutta vant sin innledende pulje i Norway Cup, og er klar for 16-delsfinale i A-sluttspillet torsdag.

I dagens første kamp ventet Radøy/Manger fra Nordhordaland, laget som tabellmessig var de eneste som kunne true hønefossingene. Ringeriksgutta tok kommandoen fra start, og Henrik Selvig funket de helhvite fortjent i ledelsen etter 10 minutter. Først vant midtbanekrigeren en viktig duell med rå kraft, og det harde skuddet var det også mye vilje i. De rødkledde Radøy-gutta slet med å finne ut av HBKs formasjon, som rullet opp flere gode angrep. Flere mål ble det imidlertid ikke, og med sin tredje seier på tre forsøk var allerede Hønefoss BK puljevinnere FØR den siste kampen.

Den betydningsløse kveldskampen mot Dombås/Lesja ble nærmest for en parentes å regne i Norway Cup-sammenheng – og en ren transportetappe. Det ble allikevel en del dramatikk som holdt publikum i ånde kampen igjennom. Det hele begynte helt forskriftsmessig for Hønefoss-gutta. Sindre Bråthen spilte Anier Charon Sæther flott igjennom etter tjue minutter, og sistnevnte nettet sikkert alene med keeper – og dermed 1-0 til HBK. Like før pause startet moroa. Dombås kom på en visitt inne i HBKs 16-meter. Magnus Pettersen Gruer forsøkte å hindre avslutningen med en takling, hvorav dommeren pekte ubønnhørlig på straffemerket. Dette skjedde uten de helt store protestene fra HBK, mye selvfølgelig fordi resultatet hadde ingen ting å bety i denne matchen. Og kanskje traff forsøket fra Gruer på å takle spilleren både ball og spiller, slik at straffesparket var korrekt nok – men stygt var det ikke. Og da dommeren dro opp det røde kortet i tillegg, var det helt klart to veldig sprikende forskjellige meninger om hva som hadde skjedd. Lagledelsen til HBK mente at straffesparket var ok, men at spillerens forsøk på å ta ball på denne måten endte med dobbel straff – og fikk støtte av blant annet motstanderlaget. Den engelske dommeren stod imidlertid på sitt, og fikk (som vanlig) støtte av både assistdommere og tilstedeværende dommercoach. Selv etter en tur med forklaring i sekretariatet etter kampslutt var det lite støtte å hente – noe som da medfører at Gruer må stå over 16-delsfinalen – og først blir klar til en evt. 8-delsfinale. Surt! Oscar Robøle Knutsen reddet for øvrig straffesparket mesterlig. Med ti mot elleve ble det naturlig nok tøft for våre gutter utover i 2. omgang – og Dombås scoret tre ganger – slik at resultatet til slutt ble en fortjent 3-1 seier til gutta fra øverst i Gudbrandsdalen.

Juniorlaget møter nå vinneren av KFUM-kameratene og Molde, som møtes onsdag ettermiddag. 16-delsfinalen spilles torsdag kl. 10.15 på Ekeberg (bane 2).

KAMPFAKTA: Norway Cup, tirsdag 31. juli 2018 kl. 13.55, Valle Hovin (bane 2)

• RADØY/MANGER FK - HØNEFOSS BK 0-1 (0-1)

• 10. min: 0-1 Henrik Johan Stephansen Selvig

• HBK: Oscar Robøle Knutsen, Even Fuglesang Hoseth, Vegard Broberg, Thomas Bondehagen, Didrik Strømsod, Henrik Johan Stephansen Selvig, Mikkel Berg Hauge, Erik Oterhals (Anier Charon Sæther fra 40. min), Tobias Vinjevoll, Magnus Pettersen Gruer (David Ormstad Meier fra 57. min) og Filip Sæther (Sindre Bråthen fra 57. min).

• Gult kort: Ingen!

• Rødt kort: Ingen!

• Dommer: Luuk Timmer

• Assistentdommere: Torgeir Heimdal Aase og Thomas Emery

Norwaycupdombås
Lagbilde tatt før kampen mot Dombås/Lesja

KAMPFAKTA: Norway Cup, tirsdag 31. juli 2018 kl. 19.15, Valle Hovin (bane 2)

• HØNEFOSS BK – DOMBÅS/LESJA 1-3 (1-0)

• 20. min: 1-0 Anier Charon Sæther

• 33. min: 1-1

• 45. min: 1-2

• 55. min: 1-3

• HBK: Oscar Robøle Knutsen, Didrik Strømsod, Vegard Broberg, Thomas Bondehagen (Tobias Vinjevoll fra 44. min), Filip Sæther, Henrik Johan Stephansen Selvig (Even Fuglesang Hoseth fra 28. min), Mikkel Berg Hauge, Anier Charon Sæther, Magnus Pettersen Gruer, Sindre Bråthen og David Ormstad Meier.

• Gult kort: Tobias Vinjevoll

• Rødt kort: Magnus Pettersen Gruer