Seriemestere 2017

Hønefoss BK kvinner er seriemestre tredje året på rad. Eventyret startet i 2015 i 4.divisjon, fortsatte i 3.divisjon i 2016. Kapittelet 2017 er enda ikke ferdig skrevet, men det har foreløpig gitt seriemesterskap i 2.divisjon avd 01.

Damene har en seriekamp igjen mot Hallingdal onsdag 11.oktober på Gol kunstgress. Etter at seriespillet er gjort unna venter to viktige kvalifiseringskamper mot Tromsdalen, og et av følgende lag Kaupanger, Fyllingsdalen, Haugar eller Bryne.

Rosepikene Silje, Ingrid og Iselin

La oss skru tiden litt tilbake året er 2015. Hønefoss BK stiller igjen med damelag i seriespillet. De starter i 4.divisjon, der vinner laget samtlige ni kamper med en målforskjell på smått utrolige 105-2.

Om det gikk på skinner i 2015, så kan man vel si at det gjorde det jammen i 2016 også. Etter 20 kamper som alle endte med seire og målforskjell 158-7 endte det med spill i 2.divisjon 2017.  En 2017 sesong som startet litt trått for våre damer, tap mot Stabæk 2, Skeid, og så kom vårt første poeng mot Raufoss, det ble nytt tap mot Sarpsborg 08 13.mai på Aka Arena. Så kom oppturen vi slo Frigg 2-0 på bortebane, siden da har damene knapt sett seg tilbake 17 kamper uten tap 15 seire, to uavgjorte og en gjenstående kamp mot Hallingdal.

Den 11 strake seieren i 2.divisjon fikk damene mot LSK kvinner 2 torsdagskveld. Man kan si de gjorde det litt mer spennende enn de trengte, men de rundt 320 tilskuerne så ut til å kose seg veldig med litt ekstra «drama» en torsdagskveld. Damene vinner 3-2, men så jevnt var det ikke. Våre damer kom til mange store sjanser, men banens beste denne kvelden stod i mål for LSK kvinner 2 en jobb hun gjorde meget bra for gjestene fra Lillestrøm.

Det åpner som vanlig med en tidlig scoring fra Silje Bekkåsen Nyhagen etter 6.minutter. Maja Tryterud øker til 2-0 på et skudd som går via en LSK spiller og i mål før det er spilt 20.minutter. LSK kvinner 2 setter første omgangs siste mål når de reduserer til 2-1 ved Mimmi Matilda Löfwenius 28.minutt.

Andre omgang skaper HBK flere sjanser, men kun en scoring fra Silje Bekkåsen Nyhagen i det 53.minutt og et reduseringsmål fra LSK spiller Maiken Elise Bjørndalen er målene som scores de siste 45.minuttene.

Med en kamp igjen å spille leder våre kvinner 2.divisjon avdeling 01 med sju poeng foran torsdagens motstander LSK 2. Dermed nok et seriemesterskap til våre damer.

FFU-laget Tigers fulgte våre damer ut på Aka Arena før avspark

Nå venter PLAY OFF til 1.divisjon – VI GRATULERER