Sliteseier for G19

Hønefoss BKs juniorgutter tok sin femte seier på rad, og leder fortsatt 1. divisjon etter 3-1 hjemme over Nordre Sande.

Det ble imidlertid langt ifra noen lett kamp hjemme mot de lyseblå gjestene fra Vestfold, som har tilholdssted på nedre del av tabellen.

Hjemmelaget hadde ballen mye det første kvarteret, og mange trodde nok på storseier da Filip Sæther oppskriftsmessig gav vertene ledelsen 1-0 i det 12. minutt. En genial pasning fra spissmakker Bjørn Corneliussen åpnet opp hele forsvaret, og på andre forsøk etter at keeper reddet det første, satte Hønefoss-kapteinen inn ledermålet.

Målrushet så ut til å fortsette da samme mann doblet ledelsen bare fem minutter seinere. Æren må Filip Sæther, HBKs toppscorer og målscorer også denne gangen, dele med opptil flere av lagkompisene.

Et godt angrep ble satt opp på venstresiden av alltid angrepsvillige Thomas Bondehagen og Tobias Vinjevoll, før innlegget ble slått hardt inn foran mål. Der møtte Corneliussen ballen etter å ha kommet seg vekk fra sin oppasser, og smalt lærkula i aluminiumet før Sæther fikk satt inn returen til 2-0. Dette var for øvrig sistnevntes sjette nettkjenning for sesongen.

Etter det ble det ikke flere mål i 1. omgang. Hjemmelaget fortsatte å dominere banespillet, og spilte seg til noen halvsjanser – men uten uttelling. Og i veien stod hele tiden en Sande-spiller i lyseblått, som enten fikk et bein eller hode på ballen. Gjestenes fysikk gjorde det også vanskelig å dominere duellspillet både sentralt og i begge ender av banen.

— sa en passe fornøyd HBK-trener Arnfinn Danielsen etter kampen

Hønefoss mistet sin kaptein og storscorer Sæther med en betent tå litt ut i 2. omgang.

I det 77. minutt skapte bortelaget ny spenning i kampen da de reduserte til 2-1 på sin første store sjanse etter hvilen. Det siste kvarteret ble derfor det kamp igjen – både mot et bortelag som hadde fått ferten av poeng – samt de stadig mer nærgående og blodtørstige mosquito-krypene som plaget livet av spillerne og lagledelsen på sidelinjen.

Først minuttet før slutt kunne de hvitkledde senke skuldrene. Erik Oterhals ble felt på vei igjennom etter et raid fra egen banehalvdel, innbytter Andreas Alknäs holdt hodet kaldt og var sikker fra ellevemeteren, og hjemmelaget kunne feire en ny seier foran det trofaste hjemme-publikummet på hovedtribunen.

- Vi vinner på en middels dag, men klarer ikke helt å gjenskape spillet vi viste i forrige kamp, sa en passe fornøyd HBK-trener Arnfinn Danielsen etter kampen – som bar preg av mange feilpasninger og slurv fra begge lag.

To kamper gjenstår nå før sommerferien. Først ute er en bortekamp mot bunnlaget Solberg torsdag om en uke – før det hele rundes av hjemme mot Vestfossen midt i juni.

KAMPFAKTA: 1. divisjon, torsdag 31. mai 2018 kl. 19.30, Aka Arena

• HØNEFOSS BK – NORDRE SANDE 3-1 (2-0)

• 12. min: 1-0 Filip Sæther

• 17. min: 2-0 Filip Sæther

• 77. min: 2-1

• 89. min: 3-1 Andreas Alknäs (straffe)

• HBK: Oscar Robøle Knutsen, Even Fuglesang Hoseth, Vegard Broberg, Thomas Bondehagen, Didrik Strømsod (Sindre Bråthen fra 71. min), Henrik Johan Stephansen Selvig, Mikkel Berg Hauge, Erik Oterhals, Tobias Vinjevoll (David Ormstad Meier fra 71. min), Bjørn Corneliussen (Magnus Pettersen Gruer fra 71. min) og Filip Sæther (Andreas Alknäs fra 64. min).

• Bidro også i troppen: Jonathan Endrerud Mathisen

• Gult kort: Ingen!

• Rødt kort: Ingen!

• Dommer: Marius Hardhaug Olsen (IF Tyristubben)