Snipp, snapp, snute… … så var Norway Cup-eventyret for juniorgutta ute

G19 var sjanseløse mot et balltrillende og godt KFUM-lag i dagens 16-delsfinale på Ekebergsletta.

Det ble som ventet tøft mot Oslo-laget KFUM-kameratene, en kompisgjeng som til daglig spiller Interkrets B i Oslo-serien – og som har vært i juniorfinalen hele fire ganger de siste ti årene.

Hønefoss BK startet kampen brukbart, men kom tidlig på hæla etter at det for dagen blåkledde «hjemmelaget» skrudde opp tempoet vel midtveis i 1. omgang. Allerede etter 10 minutter lå den første ballen bak Oscar Robøle Knutsen i HBK-buret. En presis langpasning fra venstrebacken til «Kåffa» lurte hele midtstoppertrioen til Hønefoss – og landet perfekt i bakrommet, og sekundet seinere lå ballen i nettmaskene.

KFUM-kameratene doblet ledelsen i det 22. minutt, da en angriper smatt forbi etter et par finter – og nettet sikkert alene med keeper – til stor jubel fra de frammøtte fra «Kåffas» supporterklubb, Profetene. Og da Oslo-laget la på til 3-0 bare et par minutter seinere, etter en lekker dribleserie på venstresiden, så et Norway Cup-avansement bekmørkt ut for HBK.

KFUM-kameratene, eller Kristelig Forening for Unge Menn som forkortelsen står for, tok foten noe av gasspedalen etter hvilen – og gjorde blant annet noen bytter – slik at kampen jevnet seg noe ut. De rakk allikevel å pynte ytterligere på resultatet med to scoringer, den siste sågar på overtid, slik at sluttresultatet til slutt ble 5-0. Med Hønefoss BKs (og Hallingdals) exit i 16-delsfinalen er dermed alle Buskerud-lagene ute av årets turnering.

— Arnfinn Danielsen

- Vi kommer ikke ordentlig oppe i spillerne deres, og kommer hele tiden på etterskudd. Vi ønsker å stå høyere, men sliter både med å få etablert noe spill på motstanderens banehalvdel – samt skape noen skikkelige målsjanser. I dag møter vi et lag som er flere hakk bedre enn oss ute på matta, det får vi bare bruke som inspirasjon og lære av. Det blir spennende å følge dette KFUM-laget, de har potensial til å komme SVÆRT langt i årets turnering, spår HBK-trener Arnfinn Danielsen.

Treneren mente tross tapet at det allikevel var mye positivt å ta med seg fra årets turnering.

- Det var sterkt å bli puljevinnere i fem-lagspulja. Vi gjør tre brukbare innledende matcher, der vi nok også har marginene på vår side ved et par anledninger. Så er vi rett og slett litt uheldige som møter et såpass bra lag som KFUM-kameratene allerede i 16-delsfinalen. Men slik er trekningen, det får vi ikke gjort noe med. Gutta skal uansett ha ros for å ha gitt alt og jobba sokka av seg i hver eneste match – innstillingen har det i hvert fall ikke vært noe i veien med. Så må vi bare stikke fingeren i jorda, og innrømme at vi er et stykke unna nivået til eksempelvis KFUM-kameratene. Vi stod vel totalt med ti seire på rad i serie og cup, før et par tap nå helt på tampen i Norway Cup - det takler vi, avslutter Danielsen.

Nå venter et par uker med god trening for juniorgutta, før seriestart i høstens Kretsens Pokal-serie onsdag 22. august mot Modum FK.

KAMPFAKTA: Norway Cup, torsdag 2. august 2018 kl. 10.15, Ekebergsletta (bane 2)

• HØNEFOSS BK – KFUM-kameratene, Oslo 0-5 (0-3)

• 10. min: 0-1

• 22. min: 0-2

• 24. min: 0-3

• 35. min: 0-4

• 60. min: 0-5

• HBK: Oscar Robøle Knutsen, Even Fuglesang Hoseth, Vegard Broberg, Thomas Bondehagen, Didrik Strømsod, David Ormstad Meier, Mikkel Berg Hauge, Anier Charon Sæther (Halvard Kvamme Urnes fra 37. min), Tobias Vinjevoll, Erik Oterhals (Mads Volden fra 37. min) og Filip Sæther (Sindre Bråthen fra 28. min).

• Gult kort: Ingen!

• Rødt kort: Ingen!