To på rad for juniorgutta

G19 sikret sin andre gevinst i Norway Cup da KIL/Hemne ble beseiret 2-0 i dagens match.

Det var langt ifra noen kanonkamp juniorene leverte på Valle, men scoringer av Magnus Pettersen Gruer og Filip Sæther sikret Hønefoss-gutta en ny seier og et godt utgangspunkt for avansement til A-sluttspill.

Trønderne fra Hemne dominerte kampen innledningsvis, hvor HBK-gutta var både tafatte, treige og slurvete.

Det var derfor mot spillets gang da David Ormstad Meier spilte igjennom Magnus Pettersen Gruer, som scoret sikkert fra skrått hold alene med keeper.

Og da lagkaptein Filip Sæther doblet ledelsen bare sekunder før pausesignalet gikk, med et skikkelig kremmerhus i vinkelen fra 20 meter, kunne juniorgutta ta med seg en høyst flatterende ledelse inn til pausepraten.

— sa en fornøyd trener Arnfinn Danielsen etter den viktige trepoengeren.

Etter hvilen fikk HBK-gutta mer dreis på sakene, og viste tidvis mye brukbart ute på kunstgresset. Men KIL/Hemne-gutta, for øvrig sponset av Kyrksæterøra-legenden Ove Aunlis sportsbutikk, var langt fra uefne i sine forsøk.

Først de siste ti minuttene følte HBK-gjengen at seieren var innen god rekkevidde, og kunne kontrollere kampen inn med en rimelig grad av sikkerhet.

- Det lugget skikkelig fra start i dag, men heldigvis greier vi å snu det – og sikre en ny seier, sa en fornøyd trener Arnfinn Danielsen etter den viktige trepoengeren.

Tirsdag spiller juniorgutta sine to siste og avgjørende innledende kamper i puljespillet. Den første spilles kl. 13.55 mot Radøy/Manger fra Nordhordaland. Med seier eller uavgjort mot øyboerne, som for tiden innehar den viktige andreplassen på tabellen bak Hønefoss BK, er juniorene klare for a-sluttspill.

Dagen rundes av med kveldsoppgjøret mot orangekledde gutter fra øverst i Gudbrandsdalen, nemlig Dombås/Lesja kl. 19.15. Begge kampene spilles på Valle Hovin (bane 2) – og blir også direktesendt på Ringblad.no – for de som ikke har mulighet til å reise innover.

Norwaycup30.07.2018
Oppvarming før dagens kamp mot KIL/Hemne

KAMPFAKTA: Norway Cup, mandag 30. juli 2018 kl. 12.40, Valle Hovin (bane 1)

• KIL/HEMNE - HØNEFOSS BK 0-2 (0-2)

• 21. min: 0-1 Magnus Pettersen Gruer

• 30. min: 0-2 Filip Sæther

• HBK: Oscar Robøle Knutsen, Even Fuglesang Hoseth, Vegard Broberg, Thomas Bondehagen, Sindre Bråthen (Didrik Strømsod fra 39. min), David Ormstad Meier (Henrik Johan Stephansen Selvig fra 42. min), Mikkel Berg Hauge (Anier Charon Sæther fra 41. min), Erik Oterhals, Tobias Vinjevoll, Filip Sæther og Magnus Pettersen Gruer.

• Gult kort: Thomas Bondehagen (HBK), samt tre til KIL/Hemne

• Rødt kort: Ingen!