- Vi jobber hardt for å gi folk noe å være stolte av

- Fotball er følelser. Det er her vi må sette inn støtet. Vi må gi folk noe å være stolte av, sier Tor Thodesen til honefossbk.no.

- Folk liker ikke at noen kommer hit og ypper seg og vinner kamper mot Hønefoss Ballklubb. Det handler om by- og klubbpatriotisme, understreker Tor Thodesen.

Nå håper han Hønefoss-patriotene kan gi sitt bidrag for å sikre høstens første trepoenger.
Thodesen ledet sin første HBK-trening lørdag, kampen i Fredrikstad dagen etter, og denne ukens treninger frem mot søndagens kamp mot Mjølner. Helgen etter er det klart for ny hjemmekamp – mot Bærum.

Tor Thodesen har vært lenge i gamet, og er nokså realitetsorientert med tanke på publikums reaksjoner. Samtidig understreker han at patriotisme og fremmøte på kamper er udiskutabelt viktig.

- Det er selvsagt viktig med støtte. Samtidig får vi jo de tilskuerne vi har fortjent. Vi måp bare gå ut og appellere til de andre, og høre om vi kan få noen ekstra kunder til å møte opp. Kunder som kan forbarme seg over oss i en vanskelig situasjon. Men vi er i underholdningsbransjen. Vår jobb er å gjøre det så attraktivt som mulig å komme hit, og når vi vet at det er to hjemmekamper på rad, så må vi gjøre lørdagens kamp mot Mjølner akkurat så bra at alle som er her kanskje tar med seg noen personer ekstra for å se den neste, som er mot Bærum her på Aka Arena neste helg, sier Thodesen.

- Det å støtte et lag i motgang – hvor viktig er det?

- Vanskelig å svare på. Vi tar betalt for at folk skal se fotballkamper. Da må vi tåle å bli behandlet som noen som leverer en vare. Publikum må få lov til å se på seg selv som en kunde, og hvis kunden ikke er fornøyd, ja, så kommer han vel ikke på kamp. Det er liksom realiteten i fotball, og den er hardere, jo høyere opp man spiller i divisjonssystemet.
- På den andre siden; det som skiller idrett fra andre varer, dette med patriotisme, byen vår, og det at vi liksom ikke liker å bli plukket på. Vi liker ikke at noen kommer her og ypper seg. Fotball handler om følelser, og det er vel det som er forskjellen på salg av varer og idrettsprestasjoner å være stolte av. Det er her vi må sette inn støtet. Vi må gi folk noe å være stolte av.

- Kritikken uteblir jo aldri når resultatene uteblir i fotball. Så også her i Hønefoss.

- Vi er voksne mennesker, og skal tåle kritikk. Det er behov for kritikerne. Det er godt for oss at det er engasjement. Det hører med. Hadde vi spilt på et enda høyere nivå, ville kritikken vært enda tøffere. Vi lever i et fritt land. Det er lov å ha meninger, og det er lov å komme med meninger. Vi skal være relativt ydmyke i forhold til det.

SAKEN FORTSETTER UNDER BILDE

B31F66DD-78FF-4EBD-8215-6F391B21035C
Tor Thodesen jobber steinhardt for å gi HBK-patriotene noe å være stolte av når vi kommer til de to neste hjemmekampene mot henholdsvis Mjølner og Bærum.

-Fører det til at man skjerper seg?

- Ja, det må nesten hver og én spørre seg selv om. Vi er alle forskjellige. Noen føler kanskje at de skjerper seg, mens andre får nok av kritikken. Men som leder for en sånn gruppe mener jeg at kritikk er noe vi må tåle, og heller være glade for engasjementet som er der.

- Merker du forskjell på spillergruppen fra lørdagens første trening som du ledet, til i dag?

- Man blir definitivt ikke bedre fra lørdag til onsdag. Fremgang får du over tid. Jeg kan bare snakke ut fra den responsen jeg har møtt fra spillerne og støtteapparatet, og den har vært veldig god. Jeg er for øvrig veldig fornøyd med den treningen vi akkurat har gjennomført her i dag.

- Føler du noe personlig press før de to kommende hjemmekampene mot Mjølner og Bærum?

- For å være helt ærlig, nei. Da måtte jeg nok ha kommet inn litt før.

LES MER UNDER BILDET

B3AB093F-ED24-4028-AFA1-AF9E88710F4E
Andreas Skattum Nordby får klare beskjeder fra Tor

- Pulsen er grei?

- Ja, men du vil jo alltid vinne, og du vil alltid vise at du kan. Men jeg har savnet denne pulsen. Det er lenge siden at jeg har vært involvert i kamper som betyr noe. Jeg har jobbet med to økter om dagen så lenge jeg kan huske, helt opp til nå, men da er det mer læring og øving. Nå står vi plutselig overfor kamper som virkelig betyr noe, der resultatet har alt å si, og det trigger meg skikkelig. Jeg er på hugget, og har vært det siden jeg ble enige med HBK om denne trenerjobben.

- Har du en oppfordring til alle Hønefoss-patriotene før de to viktige kampene som kommer?

- Vi må bare be om en sjanse til, og håpe at de tror akkurat så mye på oss at de kommer på stadion, sier Thor Todesen.

Se video med Tor Thodesen under annonsen ⇓

EKSTRAORDINÆRT ÅRSMØTE