1.div kvinner: Oppstart 11.juli

Lørdag 11.juli er det endelig klart for oppstart av 1.divisjon kvinner - presentasjon av vår tropp og lagene vi møter kan dere se her.

Bilde: Kapteinsteamet gleder seg til seriestart fra venstre: Stina Næss Berge, Silje Bekkåsen Nyhagen og Ingvill Hågensen

Dette er lagene vi møter i årets sesong i 1.divisjon kvinner 2020:

Amazon Grimstad: Endte på 5.plass i fjorårets sesong. Lagets siste treningskamp endte med stortap 8-0 mot Stabæk.

Fart: Fart endte sist i toppserien med 10.poeng. Lagets treningskamper etter nedstengingen har endt med to seire 5-4 over KIL/Hemne og 2-1 seier over Hønefoss BK.

Fløya: Vant 1.divisjon 2019 2.poeng foran Hønefoss BK, men på grunn av ny seriestruktur som var planlagt for årets sesong måtte laget spille kvalifiseringskamper mot Lyn som begge endte med tap. Lagets siste treningskamp endte uavgjort 3-3 mot Medkila.

Grei kvinner Elite: Endte på 6.plass i fjorårets sesong. Siste treningskamp endte med 7-2 tap mot Hønefoss BK. Grei har hentet 3 spillere på lån 2 fra Stabæk og 1 fra Vålerenga.

KIL/Hemne: KIL/Hemne rykket opp fra 2.divisjon etter at laget tapte 3-2 og vant 3-1 over Grand Bodø (målforskjell 5-4 favør KIL/Hemne). Siste treningskamp tap 5-4 mot Fart.

Medkila: Endte på en 4.plass i fjor. Siste treningskamp var mot Fløya som endte uavgjort 3-3.

Stabæk: Uten tvil det mest erfarne laget i årets 1.divisjon. Rykket ned fra toppserien i fjor etter en rekke år på det øverste nivået. Er av mange ventet å rykke direkte opp igjen, men vil nok møte tøff motstand fra et par lag i divisjon. Lagets treningskamper etter gjennåpningen er følgende Hønefoss BK (1-0 seier) kampen spilt 2x35.min, Rosenborg (2-0 seier) og lagets siste endte med knusende 8-0 over Amazon Grimstad.

Øvrevoll Hosle: Endte på plassen bak Fløya og Hønefoss BK i fjor. Etter flere nye signeringer er laget tippet blant de tre øverste denne sesongen. Lagets siste treningskamp endte med tap 3-1 mot toppserielaget Kolbotn.

Åsane: Endte på 7.plass som sikret laget fortsatt spill i årets 1.divisjon.

Overstående lag er Hønefoss BK sine motstandere i 1.divisjon 2020

Vi håper på en ny fantastisk sesong for våre damer, som i fjor endte på en suveren 2.plass i sin debutsesong i 1.divisjon. Nå er det snart klart for den "vanskelige" sesong to. Det ser ut som hovedtrener Jan Gundro Thorstensen har en nesten skadefri tropp før møte med Amazon Grimstad lørdag 11. juli på Levermyr stadion.

Nye spillere før denne sesongen: Emma Rønning (keeper), Oda Lillegård (forsvar), Ingrid Molden (midtbane), Malin Rovelstad (midtbane), Nika Jakir (midtbane), Emilia Stensrud Tyribakken (midtbane), Maria Emilie Hustad (midtbane) og Inger Vadder Sandland (midtbane)

Resten av troppen: Karolina Dabrowska Westbyn (keeper), Charlotte Listedt Haddeland (forsvar), Stina Næss Berge (forsvar), Martine Skogstad Falkeid (forsvar), Tonje Färber (forsvar), Kristine Grønvold (midtbane), Jenny Strandheim (midtbane), Anniken Eek (midtbane), Guro Næss Berge (midtbane), Iselin Barclay de Tolly Nitter (midtbane), Julie Simonsen Solberg (midtbane), Synne Kristine Hamborg (midtbane), Maja Tryterud (midtbane), Ingvill Hågensen (angrep) og Silje Bekkåsen Nyhagen (angrep)

Treningskamper:

Stabæk - Hønefoss BK 0-1