10.RUNDE - 1.DIVISJON KVINNER

10.runde i 1.divisjon kvinner ble i dag avsluttet - se resultater her.

Serieleder Stabæk og Hønefoss BK tjuvstartet helgens runde da de møttes på Nadderud stadion fredag kl.20.00. Etter en ganske jevn første omgang der ingen av lagene klarte å omsette sine halvsjanser til tellende scoringer. Andre omgang var hjemmelaget strået kvassere enn våre damer. Det var likevel gjestene fra Hønefoss som scoret det første målet, når Synne Kristine Hamborg klinker inn 1-0 ledelse (vår første scoring mot Stabæk). Stabæk spiller Zara Katarina Jönsson varmet benken til Stabæk til det 62.minutt før hun byttes inn, noen sekunder senere har hun skapt balanse i regskapet for vertene når hun setter ballen i mål etter litt klabb og babb foran gjestenes mål etter en corner. Melissa Linn Berman Bjånesøy med 21 landskamper og 4 scoringer for det norske A-landslaget blir avgjørende for Stabæk med scoringer i det 76.min og på overtid. Med sine to scoringer fredagskveld er hun og vår egen Silje Bekkåsen Nyhagen scoret 11 mål i årets 1.divisjon.

Vår motstander i neste runde Amazon Grimstad med en konfortabel 3-0 hjemme på Levermyr stadion over Grei Kvinner Elite. Det flytter ikke laget fra åttendeplassen på tabellen de hadde før denne runden, men de kniper seg nærmere lørdagens motstander som nå er 2 poeng foran laget fra Grimstad. Julie Alexandra Andersen Lossius (17) debuterte Norsk Toppfotbal for Amazon Grimstad mot Hønefoss BK 11.juli i år. Mot Grei Kvinner Elite scoret 17-åringen sitt første mål.

Åsana vant forrige møte som var for en uke siden med 3-0. Søndagens oppgjør mellom lagene på Hemne Sparebank Arena trengte ikke Åsane mange minuttene utpå kunstgresset på Hemne før de scoret sitt første ved Vestbøstad (11.min). Malin Furuli Munkvold (23) debuterte for KIL/Hemne med scoring, da hun utlignet til 1-1 etter 26.minutt. 23-åringen signerte for KIL/Hemne for litt over en uke siden. Ida Skaar Kroken sender Åsane i ledelsen med 2-1 med sin sjette scoring i 1.divisjon denne sesongen. Eggesvik utligner 2-2 for vertene noen minutter før timen er spilt. Flere mål blir det ikke på Hemne Sparebank Arena.

Det var knyttet stor spenning til oppgjøret på Harstad stadion mellom tabelltreer Medkila og tabelltoer Øvrevoll Hosle. To straffescoringer ved Kim Dolstra og Hanne Larsen (keeper) sørget for en 2-0 ledelse til Medkila til pause. Mia Merlid setter inn reduseringsmålet ti minutter før slutt, forøvrig hennes første i 1.divisjon og ØHIL drakta. Medkila og Øvrevoll Hosle har begge 21 poeng, de har også likt antall scorede og innslupne mål (21-10). Avstand opp til tabelltopp der Stabæk befinner seg er nå 6 poeng.

Bunnoppgjøret mellom fjorårets toppserielag Fart (1poeng) og fjorårets vinner av 1.divisjon Fløya (3poeng). Skulle et av lagene endelig få en etterlengtet seier, etter en fattig poengfangst i "vårsesongen". Fløya kaptein Veronika Sæthre sendte Fløya i ledelsen rett etter at halvtimen var passert på Fart kunstgress. Etter pause øker Regina Solhaug Fiabema gjestenes ledelse til 2-0 med sin første scoring i 1.divisjon denne sesongen. Eline Sofie Hestsveen med sitt første og Sandra Rebecca Nikolaisen Simonsen med sitt andre denne sesongen sørger for 4-0 ledelse i det 64 og 65 spilleminutt. Med dagens knusende nederlag er fjorårets toppserielag eneste laget som ikke har vunnet på de 10 første rundene i 1.divisjon. Et fattig poeng har hedmarkslaget kvittert ut så langt denne sesongen, det var borte mot dagens motstander i 4.runde (3-3).

10.runde

Fredag 11.september

Stabæk - Hønefoss BK 3-1

52.min 0-1 Synne Kristine Hamborg