13.RUNDE - 1.DIVISJON KVINNER

13.runde i 1.divisjon kvinner ble i dag avsluttet - se resultater her.

Fart med sitt andre poeng i 1.divisjon. Grei Kvinner Elite ser ut til å styre inn til en grei seier, når dommer Maren Hatletvedt blåser til pause, leder vertene 2-0 etter scoring på straffe fra Dina Marie Nielsen og et mål fra Celina Smith som setter sitt fjerde for sesongen. Fart med scoring allerede etter tre minutter av andre omgang, når Oda Åmland Edvartsen reduserer for Fart. Rønnaug Sandviken med sin aller første scoring for Fart etter overgangen fra Lom (4.div) sørger for poengdeling og Fart sitt andre poeng i årets 1.divisjon.

Silje med to nye scoringer i oppgjøret mot Fløya i Tromsø. Hønefoss BK styrer det meste på Fløya Arena. Scoring av 1.divisjons toppscorer etter 16.minutter sørger 1-0 ledelse til gjestene. Ti minutter ut i den andre omgangen setter Synne Kristine Hamborg 2-0 på et frispark fra skrått hold ca. 17 meter kontant i nota. Når Silje setter sitt andre få minutter etter er mye avgjort i oppgjøret mellom lagene som kjemper i hver sin ende av tabellen. Martine Fredrikke Hansen sørger likevel for litt spenning med sitt reduseringsmål 1-3 med tjue minutter igjen å spille. Vertene skaper et par gode sjanser rett etter, men en opplagt Westbyn i HBK-målet stopper det som kommer. Jenny Strandheim (16) scorer kampens siste i det 89.minutt. Dermed en overbevisende 4-1 seier til Hønefoss BK som er et av lagene som kjemper om annenplassen i divisjon som gir kvalifiseringskamp til Toppserien.

Amazon Grimstad som tidligere i uka slo et redusert Øvrevoll Hosle 3-2 i kval til NM. Skulle nå få sjansen til å gjenta det i 1.divisjon. Anja Avdal blir kampen eneste målscorer, når hun setter inn 1-0 for Øvrevoll Hosle i siste spilleminutt av den første omgangen. Øvrevoll Hosle henger med i kampen om kvalkamp til Toppserien. Lørdag 10.oktober møtes Hønefoss BK - Øvrevoll Hosle på Aka Arena.

Medkila vinner 2-1 over KIL/Hemne på Hemne Sparebank Arena etter scoring av Agnethe Olaug Mathisen i det 41.min. Mathisen er gjestenes mestscorede denne sesongen med 7 fulltreffere. Kim Dolstra dobler for Medkila i det 71.min. KIL/Hemne reduserer til 1-2 ved Mari Smevoll fem minutter før kampslutt. Ingen flere mål i oppgjøret. Med dagens seier er Medkila fortsatt laget som er nærmeste utfordrer til Stabæk med fem serierunder igjen. De skal skal møte både Hønefoss BK og Stabæk i de kommende runder.

Åsane eneste laget som har slått Stabæk denne sesongen i 1.divisjon. De klarte ingen gjentagelse av den bragden til tross for spill 11 mot 10 de siste 40.minuttene. I ettermiddagens oppgjør på Myrdal stadion var det Melissa Linn Berman Bjånesøy med sin fjortende scoring (1.div) som sendte bærumingene foran etter 12.min. Milena Kokosz setter utligningsmålet til 1-1 for vertene med sin tiende scoring i 1.divisjon. 17-årige Iris Omarsdottir sender på nytt serielederen foran med 2-1 i det 38.min. Stabæk øker ledelsen på overtid av den første omgangen, nok en gang er Melissa Linn Berman Bjånesøy som scorer for bærumingene. Med scoringen rett før pause er hun nå to mål bak toppscoren i 1.divisjon Silje Bekkåsen Nyhagen (HBK) STRAFFE OG UTVISNING - Fem minutter ut i den andre omgangen blir Ingrid Katrine Buer Søndenå (Stabæk) sendt av banen med rødt kort (sesongens andre røde kort som er delt ut i 1.divisjon 2020) - den påfølgende straffen til Åsane setter Ingvild Hansen Høvring i mål til redusering 2-3. Åsane nær utligning et par ganger, men det ble revansj til Stabæk.

Øvrevoll Hosle og KIL/Hemne fikk utsatt sin kamp i runde 11 - den spilles 24.oktober.

Flest mål i 1.divisjon 2020

Silje Bekkåsen Nyhagen - (HBK) - 17 mål

Melissa Linn Berman Bjånesøy - (Stabæk) - 15 mål

Milena Kokosz - (Åsane) - 10 mål