15.RUNDE - 1.DIVISJON KVINNER

15.runde i 1.divisjon kvinner ble i dag avsluttet - se resultater her.

Etter fire strake tap (1 kval NM og 3.div) slo Åsane tilbake med solide 6-0 på bortebane mot Fløya. Anna Østrem med hattrick ble kampens spiller på Fløya Arena.

Øvrevoll Hosle vinner knepent 2-1 på eget gress mot jumboplasserte Fart. Christiane Sofie Jansch og Susanne Oliver Haaland scorer målene for vertene før pause. Fart få et reduseringsmål helt på tampen av kampen ved Mina Kjørum.

Hønefoss BK vinner fortjent 3-1 i dagens kamp mot Grei Kvinner Elite på Årvoll kunstgress. Det er i den første omgangen vi avgjør kampen med scoringer av Synne Kristine Hamborg etter fem minutter servert av vår jubilant Silje Bekkåsen Nyhagen som spilte sin hundrede seiekamp i dag. Vertene utligner på sin første sjanse få minutter etter vårt ledermål ved Mille Kristin Dalen. Emilia Nøkleby Finnevolden setter våre to neste mål etter assist fra Jenny Strandheim og Martine Skogstad Falkeid. Andre omgang forblir uten scoringer. Dermed blir alle poengene med hjem til Hønefoss.

Dyngvold sender Amazon Grimstad i ledelsen på Hemne Sparebank Arena med sin tiende scoring i 1.divisjon. KIL/Hemne spiller Smevoll sørger for at lagene er i likevekt i antall scoringer til pause. Det ender uavgjort 1-1 på Hemne Sparebank Arena.

Toppkampen på Harstad stadion er det gjestene fra Bærum som tar tak i kampen fra start. Melissa Linn Berman Bjånesøy med sitt mål nummer 17 i 1.divisjon. Det er samme antall som vår egen Silje Bekkåsen Nyhagen. Bjørndalen øker ledelsen til 2-0 for Stabæk i det 20.spilleminutt. Det blir beholdningen i målprotokollen før pause. Bjånesøy med ny scoring tidlig i den andre omgangen, det betyr at hun overtar som den mestscorede spilleren i 1.divisjon med totalt 18 scoringer. Zara Katarina Jönsson inn som innbytter i det 64 minutt (ikke spilt siden møte med Øvrevoll Hosle 26.september). Det blir den svenske spissen som setter 4-0 scoringen for Stabæk 3 minutter før slutt. Vi kan vel med det også sende våre gratulasjoner til Stabæk med opprykk til Toppserien 2021 (selv om det i teorien er mulig å ta igjen Bærums-laget)

Stabæk er med 3 runder igjen 9 poeng foran Medkila. Bærums laget har totalt 34 + mål mot Medkila 13 + mål. Øvrevoll Hosle ligger som nummer 3 på tabellen med 4 runder igjen å spille er 12 poeng bak 16 + mål.

Øvrevoll Hosle og KIL/Hemne fikk utsatt sin kamp i runde 11 - den spilles 24.oktober.

Flest mål i 1.divisjon 2020

Medkila - Stabæk 0-4

7.min 0-1 Melissa Linn Berman Bjånesøy

20.min 0-2 Maiken Elise Bjørndalen