3-1 Seier i lokalderby på AKA for G16

Det var nok en gang duket for lokalderby på AKA i Interkretsserien for G16. Flotte forhold på AKA i flott sensommer vær.

G16 Interkrets G16 avd. 02

AKA Arena

Tirsdag 14. september 19:30

HBK G16 Elite - NUIL

3-1 (2-1)

Mål: Andreas Frøhaug 3

Laget: Andreas Aareskjold Fredriksen, Torkil Natland-Qvist, Magnus Lønnås-Färber, Edvard Holten Bekkestad, Daniel Halvorsen, Benjamin Skogmo, Peder Jensen, Oscar Aspelund Halvorsen, Andreas Frøhaug, Marius Aasheim, Filip Orø Olsen, Henrik Raastad, Rasmus Berglund og Erik Hjelmaas Lien

Kampen:

3-1 Seier i lokalderby på AKA for G16

I motsetning til tidligere kamper mot NUIL hvor de har hatt et høyt press fra start, legger de seg litt lavere fra start og vi tar tak i kampen fra første minutt. Vi spiller mye ball og har veldig god kontroll mot det lave NUIL laget, men sliter med å komme igjennom og skape de store mulighetene de første minuttene. Vi fortsetter å preses utover i omgangen og skaper noen halvsjanser og har et veldig høyt ballinnehav, men det er ikke før etter drøye halvtimen vi får uttelling etter en flott pasning frem til Andreas Frøhaug på hjørnet av 16 meteren, hvor han vender rundt og skyter et knallhardt skudd som er limt i krysset. – Utagbart for keeper og et av de bedre målene på Aka på lang tid.

Vi forsetter å presse og bare 5 minutter senere går vi opp i 2-0 etter at Frøhaug kommer seg fri på venstrekanten og skyter i keeper som redder, men må gi retur hvor samme mann setter inn økningen. Vi fortsetter å styre kampen, men det blir ikke fler mål i 1. omgang og lagene går til pause med en 2-0 ledelse til oss.

2. omgang starter omtrent som første, hvor vi har spillet, men NUIL ligger relativt lavt og venter på kontringer, men vi klarer å unngå de store sjansene imot i første halvdel av omgangen. 18 minutter ut i omgangen drar Frøhaug seg forbi et par spillere innenfor 16 meteren, og blir felt og dommeren dømmer straffe. Denne setter Andreas selv og vi går opp i 3-0 ledelse og hatrick på Andreas Frøhaug. Mot slutten av kampen kommer NUIL bedre med, og presser oss bakover og i siste spilleminutt reduserer de til 3-1 etter et frispark på 30 meter.

En veldig bra gjennomført kamp av laget hvor vi hadde mye balle fikk til mye spill og hadde god kontroll gjennom kampen, selv om det var vanskelig å bryte igjennom en sterkt og kompakt NUIL forsvar. En kjempeinnsats fra alle gutta, men med 3 mål og hatrick må Andreas Frøhaug ta med seg «Man of the match» tittlen hjem.

Takk til NUIL for nok en spennende og morsom kamp og allerede på fredag 17. september skal guttene til Drammen for å møte Strømsgodset i 5. runde av Interkretsserien.

Bilder: Alexander Sand Halvorsen