Annerledesåret 2020

Det som i januar så ut til å bli som alle år tidligere, skulle vise seg å bli et helt annerledes år enn vi kunne ha sett for oss.

Etter at julefeiringen og 2020 var ønsket velkommen, var det mange både store og små som gledet seg til sesongoppkjøringen for en ny spennende sesong med fotball i 2020. Alt var forholdsvist normalt de to første månedene i året, men nyhetene hadde meldt om et nytt virus som fikk navnet COVID-19.

Dette viruset gjorde at vi alle måtte forberede oss på et annerledes år i 2020. 12.mars stengte Norge ned, vi stengte ned. Nå måtte hele Norge stille opp til dugnad for å holde viruset på avstand. Verden hadde fått en ny pandemi som for noen kan være dødlig, mens andre ikke vet at de er smittet. Derfor ble det og er det viktig med avstand, sprite våre hender ofte og bruke munnbind der dette er påkrevd.

De første vaksinedosene kom til Norge 26. desember, det betyr lys i tunnelen, og de aller første har blitt vaksinert. Det vil enda ta en god stund før vi vil være tilbake til normalen, det betyr at vi fortsatt må forholde oss til de reglene som har kommer fra regjering og helsemyndigheter i månedene som kommer.

Nedstengingen hadde stor betydning for fotballsesongen i år. Norsk Tippingligaen (menn) og divisjonene under ble avlyst. 12.juni fikk våre damer (1.div) klarsignal til oppstart med normale treninger (kontakt). Det ble vanlig seriespill, der vinner rykket opp til toppserien og lag nummer 2 måtte spille kval-kamp mot nest dårligste lag i toppserien. Seristart ble mot Amazon Grimstad 11.august på Levermyr stadion endte med seier 2-1 etter at Silje Bekkåsen Nyhagen scoret 2 av sine 18 scoringer (snitt 1 scoring pr kamp) i 1.divisjon denne sesongen. Ettersom toppserien og 1.divisjon kuttet antall lag fra 12 til 10 lag foran 2020 sesongen ble vi for andre året på rad blant de 14 beste lagene i Norge.

Silje Bekkåsen Nyhagen på årets lag i 1.divisjon.

Silje
Silje Bekkåsen Nyhagen på årets lag i 1.divisjon.

Silje Nyhagen har også i år vært livsfarlig foran mål. Med 18 mål på 18 kamper har hun et snitt på ett mål per kamp. Det tilsvarer over 40 prosent av Hønefoss sine scoringer i 2020. Normalt sett burde det holdt til toppscorertittelen for 26-åringen, men utrolig nok havnet hun bare på andreplass på lista, syv mål bak Bjånesøy. De fleste trodde 2020 ville bli litt tyngre for Hønefoss etter fjorårets imponerende sesong, men anført av kaptein Nyhagen imponerte de nok en gang. Nyhagen har hatt omtrent halve Toppserien på jakt etter signaturen hennes. Både etter fjorårssesongen, men også igjen i år. Likevel har spilleren som nærmer seg legende-status i Hønefoss signert en ny kontrakt med klubben.

Kvinneidrett.no har i samarbeid med Fotballkollektivet og Støtt Norsk Kvinnefotball laget årets lag i 1. divisjon 2020. Se laget her.

Hønefoss BK G19 ble kretsmestere

IMG_2379
Bak fra venstre: Magnus Johannessen(ass.trener), Daniel Bakken, Simen Mala, Artur Saakian, Didrik Strømsod, Kornelius Kolstø, Simen Skille, Ole Sælid, Petter Lindemann, Halvard Kvamme Urnes, Knut Emil Kolstø(lagleder), Marko Jankovic(Trener) Foran fra venstre: Sebastian Ask, Torjus Vinjevoll, Mathias Nilsen, Niklas Schwarts, Markus Øverby, Sander Mala, Mads Volden, Fredrik Loe, Benhur Kidane Ghirmay. Ikke tilstede: Mohammad Alarnaout, Jardar Stensby, Sindre Bråthen og Martinius Løvli

Vi er stolte av det gutta har fått til, det de har prestert både på og utenfor banen står det stor respekt av. Godt samhold, god moral og stor treningsvilje, det gir også gode resultater.

Barne og ungdomsfotballen for de under 20 år startet opp med kamper i siste halvdel av august.

Foruten vårt A-lag menn (Norsk Tipping-ligaen) fikk eller ikke våre to lag (tilrettelagt fotball) spilt seriekamper i år. Det ble eller ikke noen kamper for vårt nyopprettede lag HBK 2 menn (7.div)

Knøttefestivalen avlyst

Det var første gang siden den første Knøttefestivalen ble arrangert i 1979, at den har måttet avlyses. Årets cup skulle ha vært den 42. i rekken.

Nye ting har skjedd i klubben: Knut Emil Kolstø er ny daglig leder, Mona Elisabeth Mossing (53) har tiltrådt som utviklingssjef for jente- og kvinnefotballen i Hønefoss BK, Martin Klemetsrud Lindmark (26) er ansatt som ny hovedtrener for Hønefoss Ballklubbs (HBK) A-lag kvinner etter Jan Gundro Thorstensen. Martin var i 2020 assistenttrener for Stabæks A-lag kvinner og Marko Valdimar Jankovic (30) blir assistenttrener for Hønefoss BK i Norsk Tipping-ligaen 2021.

Nå håper vi det ikke tar alt for lang tid før Norge finner tilbake til normalen!

Vi takker alle dere som har bidratt rundt klubben gjennom 2020 sesongen. Vi håper at 2021 vil bli et bedre år for dere alle. GODT NYTT ÅR!

TA VARE PÅ HVERANDRE!