Arne Palerud tildelt Årets Ildsjel

Ildsjel Cup er en uhøytidelig og uformell samling for unge jenter og gutter, hvor de får lov til å prøve seg med fotball sammen med venner og likesinnede i trygge og rolige omgivelser med foreldre og familie til stede.

Cup'en er nystartet, men vi håper at dette kan bli en tradisjon i årene fremover.

Ildsjel Cup er basert på frivillighet, dugnad, positivitet og iver for at ungene skal glede seg med en fantastisk idrett – fotball. Derfor navnet – Ildsjel Cup.

Med cup'en ønsker vi også å hedre personer i distriktet som har bidratt til at barn og unge i distriktet opp gjennom årene har fått oppleve det samme som vi ønsker at dagens unge skal oppleve.

Følgende kriterier må oppfylles for å bli hedret under Ildsjel Cup:

• Må ha bidratt til breddefotballen i distriktet over en lengre periode;

• Kan være/ha vært en trener, tillitsvalgt, dommer, eller ha andre verv innen fotballen;

Juryen består av:

- Trenere/lagledere fra distriktets yngste lag.

Årets Ildsjel: Arne Palerud

Arne fikk medlemskap i Liv i dåpsgave i 1945, og siden den gang vært med på oppturer og nedturer som patriot for Hønefoss fotballen frem til dagens HBK. Etter noen år ute av distriktet, kom Arne tilbake til Hønefoss i 2004, og har siden det fungert som et bindeledd mellom breddefotballen og seniorlagene for begge kjønn. Han er alltid tilgjengelig for trenere og unge talenter, legger til rette for at anlegget er i orden og tilgjengelig for distriktets klubber. Han tilbringer mesteparten av tiden nede på stadion, og er en bauta i en klubb som vil hevde seg i norsk topp fotball både på herre og dame siden.

For å komme dit må det dyrkes frem spillere lokalt – noe som starter med å så frø i distriktets breddefotball, følge opp, gi oppmerksomhet og kjærlighet til utøvere som vokser frem.