Åssiden for sterke for juniorgutta

Juniorgutta har slitt mot de sebra-stripete guttene fra Åssiden denne sesongen, og søndagens formiddagskamp ble dessverre intet unntak.

Den suverene serielederen fra Drammen ble som ventet ei tøff nøtt for våre utvalgte. I NM-kvaliken tidligere i år røk vi 0-3 for de blå-hvite, og var sjanseløse på avansement.

Til tross for at Åssiden stilte med hele syv spillere med a-lagserfaring fra 3. divisjon i troppen, ble heldigvis denne kampen langt mer jevnspilt. Og selv om hjemmelaget nok hadde ballen mest den første halvtimen, slet de med å skape noe mer enn halvsjanser foran Oscar Robøle Knutsen i HBK-buret.

Så lang tid tok det nemlig vertene å bryte ned et kompakt HBK-forsvar, som var godt forberedt på hva som ventet dem på kunstgresset i Drammen. Da gav Hønefoss-guttene bort et hjørnespark, og på den påfølgende corneren var det ingen som matchet Åssiden-guttene i luftrommet – og dermed 1-0.

Like i forkant spilte HBK seg fram til sin første brukbare sjanse, med et skudd fra Sindre Bråthen.

Hjemmelaget doblet ledelsen åtte minutter seinere da en ÅIF-angriper fikk stå helt alene inne i sekstenmeteren til HBK, og enkelt kunne bredside inn 2-0.

Det var et langt fra slagent HBK-mannskap som gikk utpå etter hvilen, og de for dagen svart-kledde Hønefoss-guttene leverte en godkjent andre halvdel.

Vi var imidlertid langt nærmere spillemessig i denne matchen enn tidligere i år

— Arnfinn Danielsen

Blant annet hadde både Filip Sæther og Erik Oterhals brukbare muligheter til redusering for offensive gjester etter hvilen.

Et tvilsomt idømt straffespark i det 55. minutt gjorde imidlertid at Åssia-gutta økte ledelsen ytterligere. Helt på tampen puttet hjemmelaget ytterligere på to mål, slik at sluttresultatet ble noe flatterende 5-0.

- Åssiden har alt i alt vært et bedre lag enn oss denne sesongen. De har et litt større tempo i kroppen enn våre gutter, og er hakket hvassere i duellspillet. Vi var imidlertid langt nærmere spillemessig i denne matchen enn tidligere i år, mente en optimistisk HBK-trener Arnfinn Danielsen etter tapet.

Allerede tirsdag er det på’n igjen for G19. Da gjester bunnlaget Åskollen Aka Arena. Vi krysser fingrene for poengfangst da.

KAMPFAKTA: Kretsens Pokal, søndag 7. oktober 2018 kl. 15.00, Åssiden stadion

• ÅSSIDEN IF - HØNEFOSS BK 5-0 (2-0)

• 31. min: 1-0

• 39. min: 2-0

• 55. min: 3-0

• 85. min: 4-0

• 88. min: 5-0

• HBK: Oscar Robøle Knutsen, Even Fuglesang Hoseth, Vegard Broberg, Thomas Bondehagen, Didrik Strømsod (Simen Lindstad fra 67. min), Anier Charon Sæther (Henrik Johan Stephansen Selvig fra 28. min – Petter Sørensen Lindeman fra 60. min), Mikkel Berg Hauge, Sindre Bråthen (Simen Mala fra 71. min), Tobias Vinjevoll, Filip Sæther og Erik Oterhals.

• Gult kort: Thomas Bondehagen (HBK)

• Rødt kort: Ingen!

• Dommer: Ismet Esen (SBK Drafn)