Bra test mot Alta

Våre gutter med en bra gjennomført treningskamp mot PostNord-liga laget Alta fra Finnmark.

Bilde: Thomas Nygaard og Monty Patterson fikk begge en halvtime utpå Aka Arena mot Alta.

Det ble ikke skapt all verden de første 20.minuttene på Aka Arena i formiddagens treningskamp mot Alta. Vi måtte vente til det 24.minutt før vi fikk en avslutning som traff mål. Det gjorde imidlertid gjestenes Christian Reginussen veldig bra når han header et innlegg fra kanten forbi en sjanseløs Andreas Vedeler til 1-0 ledelse til finnmarkingene.

Vi kommer til vår første gode mulighet i kampen, når Andreas Skattum Nordby kommer på et bra raid fra kanten, skuddet går dessverre rett på keeper.

Vår neste mulighet kommer etter et godt slått frispark fra Sivert Nilsen Bukten, som Marko Jankovic header utenfor.

Alta kjører en fem minutters periode med flere gode angrep fra 40.min til 45.min, men en god Andreas Vedeler stopper forsøkene som skapes i denne perioden.

En stort sett jevnspilt første omgang med et ørlite overtak til Alta både i banespill og sjanser. Så ikke helt ufortjent 1-0 ledelse til gjestene til pause.

Begge lag gjør mange bytter i løpet av den andre omgangen. Vi åpner omgangen bra, men det blir likevel Alta som øker ledelsen til 2-0 i det 54.min ved Håvard Nome som dundrer ballet i krysset fra 19 meter.

Syntes vi starter ålreit, men så tar Alta mer over og skaper noen sjanser. For min egen del var det veldig godt å komme i gang med match igjen.

— Thomas Nygaard

Det er et par knepp opp for våre gutter i den andre omgangen, hvor vi til tider setter laget fra Finnmark under press. Thomas Nygaard får sitt etterlengta innhopp etter skadetrøbbel de første ukene, han strødde om seg av vakre pasninger. Landslagsspilleren for New Zeland Monty Patterson får også sine første minutter med ny klubb. Han setter vårt reduseringsmål på straffe etter at Parris Mason felles innefor sekstenmeteren. Straffen setter newzelanderen utagbart i mål.

Hønefoss BK trenger flere frivillige

Selv om det blir 2-1 tap så var det mye bra å ta med seg inn mot seriestart 12.april. Før det er det også noen treningskamper hvor vi kan øve mer. Bra gjennomført kamp – Alta et lite overtak i første omgang. De siste 45.minuttene er vi et knepp bedre enn gjestene fra Finnmark.

Vi takker Alta for kampen med ønsker om en god tur hjem!

Hønefoss startet med følgende spillere: Andreas Vedeler, Magnus Johannessen, Marko Jankovic, Tor Øyvind Hovda, Erblin Llullaku, Andreas Nordby, Nikolas Kamango, Markus Thorberg, Sivert Bukten, Amanj, Ohrun Selvi

Bytter i andre omgang:

ut Nichlas Kamango, inn Parris Mason 46.min

ut Sivert Bukten og Magnus Johannessen, inn Monty Patterson og Thomas Nygaard 62.min

ut Erblin Llullaku, inn Calvin Roddie 65.min

ut Ohrun Selvi, inn Ådne Nordbø 72.min