Dommerinformasjon Knøttefestival 2019

Her finner dommerne som skal dømme årets knøttefestival viktig informasjon.

Takk for at du vil stille som dommer i knøttefestivalen!

hbklogo1

Det er MEGET VIKTIG at du møter i tide og på riktig bane. Uten deg kan ikke kampen bli spilt og alle barn og voksne som kommer til Hønefoss får en dårlig opplevelse.

Du deler ansvaret for alle kampene på en bane med 2 eller 3 andre dommere. Dere er et dommerteam for denne banen. Dere bestemmer selv hvordan dere fordeler kampene. Vanligvis gjøres det ved at dere dømmer en kamp, så tar nestemann neste kamp. Hvis noen trenger lenger pause for å spise for eksempel så tar bare noen to kamper på rad. Viktig at dere ikke går fra banen før dere ser at neste kamp er i gang og at det er dommer på plass. Er ikke ny dommer på plass, må du bare fortsette å dømme kamper til noen andre kommer og tar over.

Første kamp lørdag er kl 0900. Oppmøte for alle dommere er kl 0820 i klubbhuset til HBK, begge dager. Bruk dør på venstre side, den som går ut mot akademibanen. Rommet innenfor er holdt av til dommere. Her vil dommeransvarlig være og hit kan dere gå hvis det er problemer eller spørsmål.  Dommeransvarlig er Svein Åge Katnosa tlf 40608416.

Kamper: Hver kamp er på 2x 12 minutter. Pause bare så lenge at lagene får byttet side. Kampoppsettet kan dere finne på www.profixio.com. Turneringsregler finnes på HBK hjemmesider under arrangementer.

Lørdag morgen tar hvert dommerteam med seg to matchballer som de må passe på er tilstede hele tiden. Samme på søndag morgen.

Utstyr: Hver dommer tar på seg svart HBK trøye. Tilpass antrekk etter vær. Det kan være kaldt. Alle tar med seg fløyte hvis de har. De som ikke har får utdelt fløyte ved oppmøte lørdag morgen. Alle må ha klokke for å ta tiden. Mobiltelefon skal ikke brukes. Dommer skal ikke vise mobiltelefon på banen.

Mat. Det er viktig at dere spiser og drikker. Det er slitsomt å være dommer en hel dag. Alle får en bong som de kan lever i kiosk og så får de en drikke og en baguett.

Betaling: Alle får betalt som dommer. Kr 75,- pr kamp dere dømmer. Dere holder selv oversikt over hvor mange kamper dere har dømt. Etter siste kamp på søndag går hvert dommerteam samlet til dommeransvarlig og får en kvittering på antall kamper de har spilt. Dere vil deretter få utbetalt penger av kasserer med en gang på søndag. Dommeransvarlig informerer om hvor kasserer er. Det blir ikke helt likt. alle får ikke nøyaktig like mange kamper. Slik er det bare.

Dommeroppsett: Kampoppsett endrer seg hele tiden frem mot turneringsstart, men nesten alle baner har kamper hele tiden, derfor er dommere tildelt baner. Det kan komme endringer på dommeroppsett, derfor må alle møte lørdag og søndag morgen kl 0820 for å bli registert og bli tildelt bane. Noen få dommere må bytte bane underveis. De som dømmer 3er kamper er ferdig kl 1300 på lørdag og får deretter ny bane.

Se dommeroppsett

Baner

Alle banene er enten gress eller kunstgress. Vi har bla 4 stk  7-er baner på AKA ARENA og en ny kunstgressbane som rommer to stk 5-er baner. Banekartet vil bli lagt inn her når det er klart.

BANE OVERSIKT/ SALGSPLASS

VEL MØTT TIL KNØTTEFESTIVAL!