Dusinet fullt for juniorene

G19 slo Solberg hele 12-0 da topp møtte bunn i torsdagens 1. divisjonskamp.

Hønefoss BK stod bokført med fem strake, mens Solberg hadde fire strake – før torsdagens oppgjør. Vesensforskjellen var at HBK-gutta hadde kunnet notere fem strake seire, mens gutta fra Ælva stod med fire strake tap. Det var altså duket for topp mot bunn på Solberg Kunstgress, like ved gamle riksvei i Solbergelva.

De svart-hvite gutta fra Nedre Eiker har slitt i vårsesongen, både med lite folk – og med resultatene. I snitt hadde laget sluppet inn hele seks mål per kamp, og kun scoret ett – og var altså divisjonens desiderte bunnlag.

Og et HBK-lag i bra form hadde skumle hensikter om å pynte ytterligere på denne statistikken mot en overkommelig motstander. En nær fulltallig tropp manglet bare Magnus Pettersen Gruer, som var opptatt med Norgescup i friidrett på Bislett. Han ble erstattet av Anier Charon Sæther, som fikk sin sesongdebut for G19-1 i oppgjøret.

Gjestene kom best i gang, og tok oppskriftsmessig ledelsen 1-0 i det 6. minutt da det glapp på Solbergs venstre side. Toppscorer og lagkaptein Filip Sæther benyttet sjansen, og hamret ballen vakkert i mål - etter et fint gjennomspill av Henrik Johan Stephansen Selvig.

Hønefoss fortsatte å styre oppgjøret og spilte seg til flere store sjanser. Rekkekamerat Bjørn Corneliussen doblet ledelsen tolv minutter seinere, etter et flott angrep som først involverte Erik Oterhals – deretter Sæther – før Corneliussen var på rett plass til rett tid og bredsidet ballen i nettmaskene til 2-0.

Samme mann – som trolig «selges», flytter og spiller høstsesongen i Oslo og Lyn Fotball sammen med kompis og tidligere HBK-spiller Marius Opdahl - la på til 3-0 drøyt midtveis i omgangen da han reagerte raskest på en retur fra keeper, etter at burvokteren fra Nedre Eiker fikk hendene på lærkula men ikke greide å holde Mikkel Berg Hauges forsøk på å bøye ballen rundt målvakten.

Etter all sannsynlighet ble lagets løpssterke vingback og arbeidsjern Tobias Vinjevoll snytt for et soleklart straffespark like etter, da han ble lagt i bakken innenfor straffefeltet etter et klossete forsøk på å stoppe han fra en Ælva-forsvarer. Men HBK-gutta fikk ikke gehør hos kampens unge dommer Skramstad denne gang. Det brukte heller ikke de hvitkledde HBK-gutta altfor mye energi og ressurser på, da det langt ifra var matchavgjørende. Vinjevoll ble for øvrig vinket av for hårfin offside i et bra forsøk like før.

Knappe kvarteret før hvilen ordnet innbytter Andreas Alknäs 4-0, da han var akkurat på rett plass og ikke skuslet bort sjansen etter en retur fra keeper. Gutten med svenske aner hadde erstattet nettopp Corneliussen bare fem minutter tidligere. Æren for målet måtte han dele med Sæther, som gjorde store deler av forarbeidet.

Alknäs var tydelig i farta nå og sulten på mer, og satte inn 5-0 med sitt andre for dagen få minutter seinere. Selvig var flink til å true bakrom med sine dype løp fra indreløperposisjon, og serverte Alknäs ballen denne gang.

Selvig var også involvert i HBKs neste mål, men denne gang fikset en uheldig Solberg-forsvarer resten med et nær sagt nydelig selvmål. Forsøket på å tre igjennom nok en pasning, denne gang med utsiden av høyrefoten, endte rett i beina på SSK-spilleren – som ulykksalig beinet ballen på hel volley rett opp i eget nettak utagbart for keeper – og dermed 6-0.

Vertene slapp inn ytterligere ett mål før hvilen. To minutter før pause la HBKs solide høyreback Even Fuglesang Hoseth på til 7-0, da han på andre forsøk ikke gav keeper noen sjanser i sommersola med høyreslegga på halvvolley. Det er ikke ofte Hoseths navn figurerer på målscorerlista, dette var forsvarsspillerens første mål denne sesongen - men når det først gjøres – er det pent. Angrepet startet med et innøvd cornertrekk fra Oterhals, som Berg Hauge stusset videre bakover i feltet – der Hoseth’en som vanlig umarkert hadde lurt seg inn fra bakerste stolpe.

Les om den andre omgangen under bildet ⇓

HBK - Solberg 2
Pausepraten på Solberg kunstgress

Gjestene fra Ringerike hadde ingen planer om å gjøre det lettere for hjemmelaget etter pause, og det tok ikke lenger enn 25 sekunder før vertenes etter hvert frustrerte burvokter slukøret måtte hente ball nr. 8 ut fra egne nettmasker. Vegard Broberg tok saken i egne hender, og avanserte framover på banen fra sin midtstopperposisjon. Etter litt klabb og babb, og mye fram og tilbake innenfor Solbergs 16-meter endte ballen hos Sæther, som dermed nettet sitt andre i kampen (og totalt åttende seriemål for sesongen).

Ny nettsus og 9-0 kom bare knappe to minutter seinere. Erik Oterhals tok et frispark kjapt, og inne foran mål kom HBKs beste hodespiller og nøkkelspiller på dødball Thomas Bondehagen på et godt buet løp på bakerste – og hadde en enkel jobb med pannebrasken.

- Vi fikk trent mye på kombinasjoner framover på banen, og alt i alt ble det ei god treningsøkt. Mye bedre enn forrige kamp hvor det periodevis gikk litt «trått»

— mente Danielsen.

Ikke lenge etter var det duket for tosifret da Alknäs fullbyrdet sitt hattrick. Solberg-forsvaret matchen ikke farten til den hurtige angrepsspilleren, som dro seg fri i feltet, prøvde lykken og fikk klaff via en Solberg-forsvarer - etter flott forarbeid av David Ormstad Meier.

Deretter fulgte en lengre periode med skuddbonanza, hvor det meste av avslutninger enten havnet et godt stykke over mål – eller rett på keeper – før samme mann igjen viste fram sine assist-ferdigheter en halvtime seinere da han fosset mot mål, og la til rette slik at Selvig endelig fikk navnet sitt i målprotokollen denne herlige sommerkvelden – og dermed 11-0.

Med syv minutter igjen på kampuret å spille var det Sindre Bråthens tur. Etter et par målsjanser tidligere ble Bråthen den fjortende spilleren med mål i vårsesongen da han pyntet ytterligere på resultatet med å sette inn 12-0 – og dusinet fullt – med en Solskjær-lignende suser. Den forløsende pasningen kom nok en gang – ja du gjettet riktig – fra Hole-gutten Ormstad Meier.

Flere mål ble det ikke.

HBK-trener Arnfinn Danielsen var bra fornøyd med guttas gjennomføring og tre nye poeng:

- Den store spenningen uteble tidlig i denne matchen. Til det var forskjellen på lagene altfor stor. Jeg er imidlertid veldig fornøyd med at vi fortsetter å male på hele kampen igjennom, og ikke faller for fristelsen med å senke tempo og begynne med for mye fiksfakserier.

- Vi fikk trent mye på kombinasjoner framover på banen, og alt i alt ble det ei god treningsøkt. Mye bedre enn forrige kamp hvor det periodevis gikk litt «trått», mente Danielsen.

Da gjenstår det kun en seriekamp for G19, hjemme mot Vestfossen. Denne var opprinnelig terminfestet til onsdag kommende uke. Det jobbes med ny dato her da Vestfossen-spillerne er opptatt med å lese til eksamen nevnte dato. Med tre poeng og tjue plussmål å gå på ned til neste lag, skal mye gå galt hvis ikke juniorgutta kan heve bøtta etter kampen - som et tegn på at de er seriemestere i 1. divisjon våren 2018.

Juniorene trener etter planen ut uke 25, før det blir en velfortjent sommerferie på gutta i uke 26-27 og 28. Deretter skal formen finpusses inn mot sommerens store eventyr, verdens største fotballturnering Norway Cup – som starter siste helga i juli. Her har HBK havnet i gruppe 20 – hvor de skal måle krefter med de norske lagene Sandviken, Skjold, Ørskog/Stordal og Gjelleråsen.

KAMPFAKTA: 1. divisjon, torsdag 7. juni 2018 kl. 19.30, Solberg Kunstgress

 • SOLBERG SK - HØNEFOSS BK 12-0 (7-0)

 • 6. min: 0-1 Filip Sæther

 • 18. min: 0-2 Bjørn Corneliussen

 • 23. min: 0-3 Bjørn Corneliussen

 • 31. min: 0-4 Andreas Alknäs

 • 35. min: 0-5 Andreas Alknäs

 • 37. min: 0-6 Tobias Trulsen (selvmål)

 • 43. min: 0-7 Even Fuglesang Hoseth

 • 46. min: 0-8 Filip Sæther

 • 47. min: 0-9 Thomas Bondehagen

 • 57. min: 0-10 Andreas Alknäs

 • 76. min: 0-11 Henrik Johan Stephansen Selvig

 • 83. min: 0-12 Sindre Bråthen

 • HBK: Oscar Robøle Knutsen (Jonathan Endrerud Mathisen fra 54. min), Even Fuglesang Hoseth, Vegard Broberg, Thomas Bondehagen, Didrik Strømsod, Henrik Johan Stephansen Selvig (Sindre Bråthen fra 49. min), Mikkel Berg Hauge (Anier Charon Sæther fra 56. min), Erik Oterhals, Tobias Vinjevoll, Bjørn Corneliussen (Andreas Alknäs fra 25. min) og Filip Sæther (David Ormstad Meier fra 49. min).

 • Gult kort: Leander Samnøy Gjertsen (Solberg)

 • Rødt kort: Ingen!

 • Dommer: Mikkel Petter Skramstad (Ski og ballklubben Skiold)

Annonse fra Obos-ligaen: