En god start på futsalsesongen for J-14

Endelig har årets futsal-sesong startet. Som i fjor, har 2009-gjengen delt opp lagene geografisk i HBK Sør og Nord.

I år skal det spilles 4 innledende runder, før det er sluttspill i Hønefoss Arena 18. februar for de som kommer på topp 4 i sin klasse/pulje. I tillegg reiser vi i januar på Norges største futsalturnering Lillehammer cup.

Søndag 12.11 startet første runde for J-14. På grunn av få påmelde lag fra J-14, spiller vi i år sammen med 2008-lag i J-15 serien
Første runde var i Berskaughallen. En lang dag ventet, med første kamp kl 09.00 og siste kamp kl 17.00 4 kamper pr lag skulle spilles, hvorav kamp 2 var internkamp og reprise fra fjorårets kretsfinale mellom Nord og Sør.

Nord var først ut mot Drammens BK. Det er alltid noen nerver når det er første runde, både i fotball og i futsal, men Nord virket til å ha nervene under kontroll. Nord vinner kampen 2-0 etter mål fra Johanna og Annelen. Fin start på sesongen. 10 minutter senere starter Sør sin sesong mot Kongsberg. Her også får vi to mål fra HBK, ved Sarah B og Sofie Olava. Kongsberg får inn 2-1 mot slutten, men Sør kontrollerer seieren inn.

I runde to er det re-match fra kretsfinalen i mars 2023. Nord-Sør. Trener melder om topp motivasjon fra begge lag, og begge lag har veldig lyst til å vinne. Trener håpet på en jevn og spennende kamp, men når Marie dunker inn ekte hat-trick på 6 min, så ligger Nord foran med 3 etter kort tid. 4-0 kommer fra Annelen, før Sarah B prikker inn trøstemålet, og kamper ender 4-1. Nord har fått sin revansje fra i fjor.

Etter kampen spiser vi felles lunsj, og forbereder oss på en 3 timer lang pause.

Neste kamp har Sør mot Drammens BK. Vi har god kontroll på kampen, og etter 7 min setter Guro inn 1-0. Drammens BK utligner 5 min senere, men Sofie Olava setter inn 2-1 og Guro setter inn 3-1 rett etter. Vi skal da kontrollere kampen inn, men en liten regelmiss fra dommeren gjør det spennende. Vår keeper fikk gult kort, og ble da feilaktig sendt av banen i 2 minutter. Vi fikk da 2 minutter med 5-4 og en utspiller i mål. Men vi fikk ridd av stormen, selv om DBK scoret rett før vi ble fulltallig.

Så var det Nord sin tur igjen, denne gangen mot Gol. Det ble en målrik kamp for Nord, som hadde kontroll gjennom hel kampen. Stanget litt de første minuttene, og slet litt med å få ballen i mål. Så kom hattrick-helten Marie fra forrige kamp inn, og vipps så leder vi 2-0. Etter det fløyt ballen frem og tilbake mellom Nord-spillere, og Johanna prikket inn 3-0, før Selma meldte seg på scoringsballet og gjorde 4-0 og 5-0 på to dødballer.

30 min senere var det Sør sin tur å møte Gol. Fast bestemt på gjenskap Nord sin presentasjon, men beina begynte å merke den lange dagen. Så Gol fikk inn to kjappe, og etter 5-6 minutter lå vi plutselig under 2-0. Vi brukte noen minutter til å bygge opp igjen selvtilliten, men når det var på plass, så var det et bestemt Sør som startet på opphentingen. Etter 9 min setter Guro inn 1-2 scoring, før keeper Emma sender ballen frem mot Malin som setter 2-2. Vi er langt fra fornøyd med det, så Dzana tar med seg ballen på venstre siden og dunker bestemt inn 3-2 og vi kontrollerer ballen og matchen inn til en 3-2 seier. Dagen ender med 3 av 4 for Sør, men når det ene tapet er mot Nord er Sør likevel veldig fornøyd med dagen.

10 min etter så er det Nord som gjør seg klar til dagens siste og tøffeste match. Vikersund/Åmot/Moingen har også vunnet alle sine, og det på imponerende vis. Nord samler seg før kampen og bestemmer seg for å gi det de har. Og det gjorde de så absolutt. Kampen er jevnspilt i 20 min, mange dueller og mye godt spill fra to ballsterke lag. Men, så dukker Marie opp og kriger inn 1-0 til Nord. Kampen fortsetter i samme tempo, og V/Å/M setter inn 1-1 etter et flott raid av Andrea Nygård. 1-1, og lagene er igjen likt. Kampen bølger, og det er sjanser til begge lag. Men etter 11 min kombinerer Nord seg frem i banen, og Selma mottar ballen på rundt 7 meter, og med utsiden skrur hun ballen inn til 2-1, og Nord er foran igjen. Kampen fortsetter i samme tempo, men sluttresultatet blir 2-1, og Nord har vunnet alle kampene sine og med imponerende 13-2 i målforskjell!

Neste runde er hjemme i Hønefoss Arena, 16. desember. Håper så mange som mulig møter opp for å støtte oss!

Annonse: