Før møte med Nybergsund IL

Møter fjorårets divisjonskollega Nybergsund IL Trysil til treningskamp lørdag 9.februar kl.14.00

I likhet med Hønefoss rykket Nybergsund ned etter forrige sesong, og 1-2-tapet mot HBK i nest siste runde var med på å avgjøre skjebnen

Siden nedrykket har klubben fra Trysil gjennomgått store endringer. Trener Jarl André Storbæk er erstattet av Yngve Sandbuløkken. Det er den tidligere keeperen sin første hovedtrenerjobb.

Spillerstallen er veldig langt fra klar, og i de første treningskampene har de nesten utelukkende brukt prøvespillere, og det blir nok mange av de også på AKA Arena. Men Kevin Molinga, Emmanuel Adeyeye, Thomas Rodgerson og keeper Robert Winogrodzki har signert den siste uka. I tillegg er Sofiane Dia og Isak Løvlund med videre fra i fjor. Sistnevnte er imidlertid ute med beinbrudd.

Nybergsund er vant til store endringer i spillerstallen hver vinter, men aldri så store som i år. At flere spillere både sist vinter og nå har gått til nabo Trysil FK i 4.divisjon er også en ny situasjon for klubben.

LUKE FØR MØTE MED NYBERGSUND

Si litt om treningsuka etter kampen mot Eidsvoll?

- Det har vært en litt annerledes uke. Noen gutta som ikke spilte treningskampen mot Eidsvoll Turn er tilbake. Forholdene på Aka Arena har ikke vært perfekte blant annet med litt tung snø. Vi har trent to dager inne med teknisk arbeid, besittelse, overganger og litt spill. Vi hadde ønsket å bruke mer tid på offensiv struktur, men dette har vært vanskelig på grunn av værforholdene. Guttene hadde en god økt på mandag og onsdag.

Lørdag venter Nybergsund, hva vil dere ha fokus på i den kampen?

- Vi ønsker igjen å fokusere på forskjellige former for press og litt mer offensiv struktur mot Nybergsund. Vi har Tor Øyvind Hovda og Jens Cato Rosenlund tilbake på lørdag, mens Thomas Nygaard og Ådne Nordbø også står over lørdagens kamp. Vi har et sterkere lag til lørdag, men vi slitter fortsatt med noen få skader.

Noen prøvespillere i lørdagens tropp mot Nybergsund?

Vi vil se på to britiske spillere mot Nybergsund på lørdag. Begge er vinger en fra Skottland og en fra England.

Vi vil si mer om dem etter prøveperioden.