Fortsatt toppfotballkultur i Hønefoss Ballklubb

Tor Thodesen er mener det fortsatt er toppfotballkultur i Hønefoss Ballklubb.

- Rammebetingelsene er der. Alt er på plass for at spillerne skal ha gode arbeidsforhold. Støtteapparat, stadion, treningsforhold. Man merker at det ikke er lenge siden laget spilte ett og to nivåer høyere, sier Thodesen, som har overtatt et lag i en vanskelig situasjon.

Oppleves som litt presset

Likevel; han mener spillerne har realitetsorientert seg.
- Det kunne vært slik at spillerne måtte bli fortalt å skjerpe seg for ikke å rykke ned. Slik er det ikke her. Det har spillerne tatt inn over seg for lenge siden, så det er jo tydelig en spillergruppe som oppleves som litt presset. Og slikt er jo tyngende, sier Thodesen.

Men den belastningen mener han voksne idrettsfolk må ta.
- Spillerne leser og hører utsagn om det de er med på. Det er en belastning som du som idrettsutøver må ta, men jeg tenker nok at disse gutta har hatt det litt tøft over tid, sier Thodesen.

For få forsvarsspillere

Han mener potensialet i troppen er godt, men kanskje ikke helt balansert per dags dato.
- Troppen er ikke hundre prosent balansert i forhold til roller. Jeg skulle gjerne hatt flere forsvarsspillere tilgjengelig, men dette handler om at troppen er forholdsvis liten fordi man bare har ett seniorlag. Men nå er juniorene med på trening, og det er massevis av gode fotballspillere her, sier HBK-treneren.

Tor og juniorgutta
Andreas Alknäs, Halvard Kvamme Urnes, Thomas Bondehagen og Erik Oterhals sammen med Thor Thodsen etter onsdagens trening på Aka Arena.

Fotballkamper handler mye om feil

Mange kamper har vært preget av personlige feil, som har resultert i store sjanser og baklengsmål.
- Det skjedde også mot Fredrikstad i din første kamp. Handler det om dårlig selvtillit, eller manglende fokus?
- Altså, fotballkamper handler mye om feil. Feil skjer, og så har det selvsagt også noe med flyt og selvtillit å gjøre. Det kan ha sammenheng med det presset folk opplever rundt klubben, noe som ikke er unaturlig. Og så tror jeg den beste måten å håndtere dette på er at voksne folk ikke trenger å bli fortalt når de gjør feil på en fotballbane. Det forstår de godt selv. Man må være i nuet, og tenke framover når det skjer, sier Tor Thodesen.

PS: Kampen mot Mjølner spilles på Aka Arena søndag klokken 16.00.

Kjøp billetter på nett! Trykk på billettknappen ⇓

KJØP BILLETTER