G 14 med arbeidsseier over serielederen

G14 nærmer seg igjen toppen av tabellen etter 3-1 seier over Lier.

. 1. omgang minnet mye om det HBK laget vi har sett tidligere i sesongen. Høyt press, mye ballbesittelse, gode kombinasjoner og mange sjanser – men kun 1-0 til pause. 2. omgang var betydelig jevnere både i ballbesittelse og sjanser, og vi fikk se et hardtarbeidende og kjempende HBK lag, som var litt heldige mot slutten.

Lier ledet tabellen frem til kveldens møte i Sjongslunden. Etter kampen deler de andreplassen med HBK – 2 poeng bak Sande. HBK startet respektløst og akkurat slik vi kjenner de fra tidligere kamper i høst. Et spillende lag med mye ballbesittelse og et høyt og aggressivt press. HBK hadde god kontroll gjennom hele omgangen og var overlegne i antall målsjanser. Sjelden kom Lier på visitt foran HBK-målet. Vi måtte riktignok vente i 30 minutter før HBK endelig fikk uttelling for det gode spillet. Et flott angrep endte med at en Lier-spiller satte ballen i eget mål.

2. omgang startet i det samme sporet, men vi så et Lierlag som stadig kom mer med i matchen. Det førte også til større muligheter for kontringer og bedre plass på Liers halvdel. Etter 45 minutter utnyttet HBK dette, og Petter satte kontrollert inn 2-0. Lier fortsatte imidlertid sitt press mot et kjempende og litt stresset HBK. Etter 51 minutter fikk de straffe og det stod 2-1. HBK var riktignok fortsatt med i kampen og etter 55 minutter fikk de igjen en åpning etter godt spill. Casper var målscorer denne gang. I de siste 15 skrudde Lier opp tempoet ytterligere. HBK fikk i tillegg et gult kort og måtte spille med en mann mindre i 5 minutter. Kun tilfeldigheter, og meget godt spill av HBK keeper Frans, gjorde at Lier ikke fikk flere mål på alle sine sjanser.

Jawad er igjen godt fornøyd med sine spillere. Denne gangen først og fremst for innsatsviljen og et meget solid resultat. «Gutten forsøker igjen å gjøre det vi øver på under treningene, men det var kun i første omgang vi lyktes med det. I 2. omgang dro vi i land en solid arbeidsseier».

Neste uke er det klart for et skikkelig lokalderby når HBK tar turen til Jevnaker torsdag 23. september.