G16: Høstens kamper

HBK G16 - Her kommer noen korte referat fra kampene så langt i høst.

20.08.  HBK - Birkebeineren      1-0

Spennende kamp med mye godt spill på Hønefoss gress. Begge lagene slet med å score. Birkebeineren hadde i perioden ballen mye på midtbanen, men HBK var gode i det defensive spillet og hadde også de største sjansene.

I sluttminuttene fyrte Vetle Junge av et skudd som keeper slo ut til siden og Sigurd Damhaug Bosåen løp fra sin oppasser og scoret sikkert.

27.08.   Stoppen 2 - HBK   0-1

Som i fjor ble det et tett oppgjør mot Stoppen 2. Stoppen 2 spilte med nesten hele førstelaget sitt som spiller i G16 Telenorcup som er avdelingen over 1. divisjon. Vi var til tider presset, men igjen er vi gode i det defensive spillet. Imponerende hva trener Jan de Vries har fått lært guttene her. På et av våre gode angrep scoret Vetle Junge og vi holdt nullen enda en gang.

04.09.    HBK - Kongsberg  1-1

To lag som stod godt til hverandre rent spillemessig. Gode sjanser til begge lag. Kongsberg scoret noe heldig etter en corner med tett av folk i feltet. Men i 2. omgang tok HBK mer og mer over føringen i kampen. I god scoringsposisjon  ble kaptein Mattis Larsen felt innen for 16-meteren og Mattis scoret sikkert på straffe. Vi følte oss litt snytt da kampen endte 1-1.

18.09.    Lier - HBK   2-1

Vi spilte treningskamp mot Lier i februar og visste at Lier har et godt lag den gangen vant vi 2-1. Lier har bare seirer så langt i serien, vunnet med mange mål i alle kampene. I 1. omgang var vi litt redde for å tape og ble noe passive. Dette førte til at Lier tok en 2 måls ledelse til pause. I 2. omgang var vi mer offensive i spillet vårt og hadde hele 8 cornere. Dette førte til at Oscar Halvorsen reduserte for HBK. Men det ville seg ikke for oss med å få flere mål, dermed ble det tap 1-2.

13.10.    HBK - Tyristrand   4-3

Nabooppgjør på Aka arena. Mange tilskuere, flest ten-åringer, venner av spillerne til både HBK og Tyristrand, men også mangw voksne.

I tidligere oppgjør har Tyristrand vunnet med ofte store sifre. Men selv om vi stort sett har de samme spillerne, er HBK et mye bedre organisert lag i år.

Etter en jevn åpning av kampen tok Tyristrand ledelsen etter ca 15 min. Utover i kampen tok HBK mer og mer over initiativet og etter ca 20 min scoret Jakob Bondehagen etter en flott forsering i stor fart. Jakob og Mattis Larsen scoret ytterligere 2 mål før pause.

Første halvpart av 2. omgang dominerte HBK helt og burde scoret både 3 og 4 mål til, men det ble med det ene målet som Vetle Junge scoret.

Deretter falt intensiteten og mye av samhandlinge HBK hadde vist, det ble for mange enkeltpresentasjoner slik det ofte blir når et lag dominerer så klart. Noe av konsentrasjonen forsvant forsvant og Tyristrand reduserte 2 ganger.

Mye positivt hos HBK, men laget må holde trykket selv om vi leder klart. Midtstopperne Syver og Henrik F var flinke til å demme opp for hurtive angripere fra Tyristrand, og høyresiden vår med Sigurd og Mattis stod for mange gode raid framover samtidig som de holdt tett bakover på sin side.