G19: Solid seier i lokaloppgjøret

Hønefoss’ juniorgutter var klart best mot erkerivalene fra Jevnaker, vant komfortabelt 5-1 - og er med det tilbake på tabelltoppen i 1. divisjon.

Søndag var det duket for kanskje vårsesongens viktigste kamp, i hvert fall for spillerne Lokalderby mot de røde fra nabofylket, kamp mellom klassekamerater – og ikke minst: Hvem har distriktets beste juniorlag?

Til tross for mange jevne resultater har Hønefoss hatt et bra tak på Jevnaker, det er flere år siden sist tap - og søndag var det liten tvil om hvor seieren skulle havne.

Vertene fra Hønefoss var veldig interessert i å reise kjerringa etter et forsmedelig 0-3 tap borte mot Åssiden i NM i midtuken. Det var allikevel tydelig at Jevnaker-gutta var peppet fulle av innsats og ståpåvilje, og gikk som ventet ut i ett hundre.

Dette kombinert med en litt tam start fra de hvitkledde gjorde at JIF skapte et par småfarligheter, men uten å sette Oscar Robøle Knutsen i HBK-buret på de helt store prøvene. Sakte men sikkert tok hjemmelaget over, og satte inn ledermålet etter knappe kvarteret - etter bra pasningsspill.

Bjørn Corneliussen flikket pent videre til Filip Sæther, og kapteinen satte umiddelbart opp tempoet framover – uten at Jevnaker-forsvaret klarte å følge den beinkjappe angrepsspilleren som var i startoppstillingen for første gang denne våren ned til dørlinjen.

Inne foran mål hadde flere HBK-spillere sprintet bakenifra, og i best posisjon var en helt umarkert Henrik Johan Stephansen Selvig, som fikk en enkel jobb med å bredside sikkert inn ledermålet til vertene – selvsagt etterfulgt av elleville jubelscener fra lagkameratene. Det var liten tvil om at denne kampen betød mye for mange.

Bare to minutter seinere doblet den tidligere Jevnaker-spilleren Bjørn Corneliussen ledelsen, med et lurt skudd fra 16-meterstreken. Denne gang etter pasning fra nettopp Sæther, og dermed 2-0 – men til avmålt feiring fra den tidligere JIF-gutten.

Erik Oterhals hadde en brukbar mulighet til å øke ledelsen ytterligere etter knappe halvtimen, men skuddet ble litt i løseste laget. Gjestene fra Jevnaker hadde like etterpå en god sjanse, men det ville seg ikke helt for de rødkledde gutta i første omgang.

Åtte minutter før pause var det duket for kampens høydepunkt, som var verdt inngangsbilletten alene. Regien hadde Hønefoss BKs solide midtstopper Thomas Bondehagen. En corner fra Oterhals spratt litt fram og tilbake innenfor Jevnakers 16-meter, før den spenstige forsvarsspilleren like godt fant ut at han skulle forsøke seg på et brassespark. Og la det være sagt med en gang: Et finere mål har i hvert fall ingen HBK-junior scoret siden Filip Sæthers volleyskudd borte mot Drammens BK for godt over et år siden – dette var klasse!

Med ryggen mot mål utførte Bondehagen et nær perfekt utført brassespark, utagbart til side for den tidligere HBK-målvakten Ulrik Rian, som for dagen voktet Jevnaker-målet.

3-0 ble også pauseresultatet, og det var en godt fornøyd HBK-gjeng som ruslet inn i garderoben til pausepraten.

2. omgang ble som ventet nærmest en transportetappe å regne for hjemmelaget, med mye balltransportering.

Allerede etter rundt kvarteret spilt burde imidlertid ledelsen vært på flere mål. Først ble Sæther flott fremspilt av Oterhals alene med JIFs burvokter, men satte ballen rett på keeper – og returen svakt utenfor.

Bare minuttet seinere fikk HBK igjen alle sjansers mor. Plutselig befant Sæther og spisskollega Corneliussen seg helt alene med bare keeper igjen å passere. Denne gang fant Sæther ut at det var bedre å dytte ballen på tvers til lagkompis Corneliussen – som smalt ballen i stanga for åpent mål.

- Dette var langt ifra noe fyrverkeri av en fotballkamp, men alltid ekstra moro med lokaloppgjør. Det ligger liksom noe ekstra i potten akkurat da

— var trenerne samstemte om etter seieren

I denne perioden var det en sterk eim av deja vu fra Skiold-kampen tidligere i vår – med vanvittig sjansesløseri.

Heldigvis fikk Corneliussen mulighet til å rette opp mye ti minutter seinere, da han fant Oterhals med en fin pasning – og sistnevnte lett kunne øke hjemmelagets ledelsen til 4-0.

Like etterpå fikk blant annet guttespilleren Oskar Jæger Bentzen sin juniordebut, og kom godt fra det de drøye tjue minuttene han fikk på banen som vingback.

Jevnaker pyntet noe på resultatet kvarteret før slutt, da de reduserte til 4-1 – etter en scoring fra kort hold. Mange HBK-spillere mente det var offside, men møtte døve ører hos kampens gode dommer – Hans Egil Drolsum fra Vikersund - i denne situasjonen.

Heldigvis ordnet innbytter David Ormstad Meier 5-1 bare minutter før slutt, slik at resultatet ble mer i tråd med kampens gang. Noe av æren for målet må Meier dele med en annen innbytter, Andreas Alknäs, som var sterkt delaktig i forarbeidet.

- En veldig komfortabel seier hvor vi har bra kontroll fra begynnelse til slutt, var trenerne Schei/Danielsen enige om etter at seieren i lokalderbyet var sikret.

Det var imidlertid enighet om at det ikke var noen stor kamp spillemessig, til det var det for mange pasningsfeil.

- Dette var langt ifra noe fyrverkeri av en fotballkamp, men alltid ekstra moro med lokaloppgjør. Det ligger liksom noe ekstra i potten akkurat da, var trenerne samstemte om etter seieren.

Om nøyaktig ti dager blir det toppoppgjør i 1. divisjon. Da tar Hønefoss-gutta den korte turen ned til Åmot for å møte Modum FK, som også står bokført med tre seire. Da vil i praksis seriemesterskapet i vårsesongen bli avgjort.

KAMPFAKTA: 1. divisjon, søndag 13. mai 2018 kl. 12.00, Aka Arena

 • HØNEFOSS BK – JEVNAKER IF 5-1 (3-0)

 • 13. min: 1-0 Henrik Johan Stephansen Selvig

 • 15. min: 2-0 Bjørn Corneliussen

 • 37. min: 3-0 Thomas Bondehagen

 • 70. min: 4-0 Erik Oterhals

 • 76. min: 4-1

 • 86. min: 5-1 David Ormstad Meier

 • HBK: Oscar Robøle Knutsen, Even Fuglesang Hoseth, Vegard Broberg, Thomas Bondehagen, Didrik Strømsod (Oskar Jæger Bentzen fra 71. min), Henrik Johan Stephansen Selvig, Mikkel Berg Hauge, Erik Oterhals, Tobias Vinjevoll (Jonathan Endrerud Mathisen fra 78. min), Bjørn Corneliussen (David Ormstad Meier fra 71. min) og Filip Sæther (Andreas Alknäs fra 64. min).

 • Gult kort: Kasper Bakken Hansen og Noah Jonassen Granberg (begge Jevnaker) og Thomas Bondehagen (Hønefoss BK)

 • Rødt kort: Ingen!

 • Dommer: Hans Egil Drolsum (Vikersund IF)

Annonse fra Obos-ligaen: