Groven tilbake i Hønefoss BK

Alexander Groven vil fredag signere kontrakt med Hønefoss BK med varighet ut 2019 sesongen.

Alexander Groven skal neste år spille i PostNord-ligaen for Hønefoss BK.

Groven som fyller 26 år i januar skal fredag skrive under 2-årskontrakt, med klubben han tidligere har spilt 113 obligatoriske kamper for. Han fikk debuten sin mot Haugesund 12.september 2010 (Eliteserien). Hans foreløpige siste kamp før overgangen til Sarpsborg 08 var mot Strømmen (OBOS-ligaen) 27.juli 2015.

Debuten for Sarpsborg 08 fikk han mot Rosenborg få dager etter at han signerte for Eliteserielaget fra Østfold 2.august 2015.

Groven har spilt flere aldersbestemte landskamper for Norge. Sine to siste landskamper på U21 landslaget spilte han, mens han var i Hønefoss BK.

At han har fått jobb hos Tømrermester G. Sætheren var med på å gjøre valget om å spille for Hønefoss BK enklere for Oslo-gutten, som blant annet også har spilt for Frigg og Lyn tidligere.

Lyn var klubben han spilte sin aller første kamp i Eliteserien for, mot Lillestrøm 4.oktober 2009.

Alexander Groven: - Har tatt en riktig avgørelse

honefossbk.no har stilt den anvendelige spilleren som kan bekle flere posisjoner på laget noen spørsmål om at han i morgen (fredag) signerer to-årskontrakt med Hønefoss BK

Hva tenker du om å komme tilbake til Hønefoss BK?

- Jeg er veldig glad for å være tilbake i HBK, og gleder meg til å komme i gang.

Noen ord om tiden i Sarpsborg 08?

- Det har vært en fin tid med mange flotte mennesker og jeg har lært mye som både menneske og fotballspiller.

Hva tenker du om neste års sesong i PostNord-ligaen?

- Jeg har fått med meg at det er en tøff avdeling med masse gode lag, men jeg har tro på at vi kan bite godt i fra oss, dersom vi får ting til å stemme. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal være blandt topplagene i avdelingen.

Du har fått jobb hos Tømrermester G. Sætheren var det med på å gjøre valget om å spille for Hønefoss BK enklere?

- Mulighet til å kunne starte på utdannelse samtidig som jeg kan spille fotball, hadde selvfølgelig en stor betydning, men samtidig har jeg troa på det som skjer i HBK og har lyst til å være en del av det.

Flere klubber har har prøvd å få din signatur neste sesong, vanskelig å takke nei til disse?

- Ja, det var vanskelig, men etter jeg fikk samlet tankene og snakket med Frode og folk rundt meg er jeg sikker på at jeg tok den riktige avgjørelsen.

Du har jo tidligere spilt på lag med Frode Lafton, nå blir han din trener, hva er Frode sine beste egenskaper?

- Han hadde mange gode egenskaper som spiller og har helt sikkert det som trener også. Han er en vinnertype, med gode egenskaper som gjør at man kan utfolde seg som fotballspiller.

Lars Lafton sier dette om at Alexander Groven de neste to årene skal spille for Hønefoss BK:

- Dette blir en veldig bra signering! Han har de kvalitetene og den erfaringen vi er ute etter. Både som enkeltspiller men også for å videreutvikle og løfte nivået på troppen til et høyere nivå enn i 2017.

Han kjenner klubben godt fra før og vi kjenner Alexander godt fra før. Også må vi takke for godt samarbeid med Tømrermester G. Sætheren for tilrettelegging av jobb utenom fotballen. Vi håper jo at dette skal bli veldig bra både for Alexander og Hønefoss BK, sier Lars Lafton til honefossbk.no

Vi ønsker Alexander Groven velkommen hjem til Hønefoss!