Gunnar Halle og Jan-Remi Dalen blir «opprykksteam» i HBK

Bilde: Jan-Remi Dalen, Knut Emil Kolstø og Gunnar Halle

Gunnar Halle og Jan-Remi Dalen blir «opprykksteam» i HBK

Mangeårig landslagsspiller og utenlandsproff Gunnar Halle er ansatt som ny hovedtrener for herrenes A-lag i Hønefoss Ballklubb (HBK). Halle har de siste åtte årene vært trener for de aldersbestemte, norske landslagene. Jan-Remi Dalen, ex. Mjøndalen, er samtidig ansatt som sportssjef i HBK og assistenttrener for A-laget.

- Ansettelsene av Gunnar Halle og Jan-Remi Dalen som team er et synlig bevis på vår sterke satsing for å bringe HBKs herrelag tilbake til norsk toppfotball igjen. Dette er et trenerteam for opprykk. Samtidig styrker vi vår spillerutvikling i junioravdelingen og dermed også vår fremtidige rekrutteringsposisjon til A-laget. HBK skal med dette ytterligere styrke sin posisjon som en attraktiv klubb å satse og utvikle seg i for unge talenter, sier Cecilie P. Øyen, styreleder i HBK.

Hun fremholder at denne storsatsingen har vært mulig takket være økonomiske bidrag fra flere av klubbens sponsorer.

Gunnar Halle har de siste åtte årene hatt ansvar for G15-, G16-, G17- og G19-landslagene, i tillegg til J23, i Norges Fotballforbund. Før det var han assistenttrener i Lillestrøm og Molde sammen med Uwe Rösler og assistent- og hovedtrener i Lyn. Som en av kun fire nordmenn, har han den høyeste UEFA-trenerutdannelsen.

Halle har spilt til sammen 64 A-landskamper og var med i den norske VM-troppen i både 1994 og 1998. Han har vært spiller i de engelske klubbene Leeds, Wolverhamton, Oldham og Bradford. Før det var han med på å bringe Lillestrøm frem til to seriegull.

- Gunnar Halle har en unik erfaring både som toppspiller og trener. Han har alle forutsetninger for å kunne bidra til at vi skal nå våre ambisjoner om opprykk til OBOS-ligaen igjen i løpet av få år. Samtidig vil han bli en svært viktig ressurs for både trener- og spillerutviklingen i HBK. Gunnar vil også kunne bidra i hele Ringeriksregionens trenerutvikling, påpeker Øyen.

- Hønefoss Ballklubb presenterte et spennende opplegg hvor klubben vil tilbake til toppfotballen igjen. HBK har gode fasiliteter, en organisasjon og støttespillere som vil opp og frem. Jeg gleder meg til å sette sammen en slagkraftig spillertropp slik at det blir gøy å gå på AKA Arena igjen neste sesong, sier Gunnar Halle som starter i jobben 1. januar 2023.

Jan-Remi Dalen vender nå tilbake til moderklubben igjen etter et opphold som assistenttrener i Mjøndalen. Han skal i HBK være sportssjef samt Gunnar Halles assistent. I tillegg skal han være utviklingsansvarlig i klubben med ansvar for spillerutvikling og -logistikk for alle lagene fra G13 til G19. Jan Remi startet i jobben 1. desember.

- Jeg er veldig glad for å være hjemme igjen. Det er en drøm å få bli sportssjef i klubben som jeg er i fra, som jeg har spilt i og vært trener for. Jeg har et stort ønske om at HBK skal tilbake til det nivået vi hører hjemme - og være en klubb som skaper engasjement og positivitet i den flotte byen vår. Det er mye historie og en sterk kultur i klubben som det er viktig å dyrke frem igjen, sier Dalen som fortsetter:

- Gjennom de erfaringene jeg har fra toppfotballen, ønsker jeg å bidra til å heve fotballen i hele Ringeriksregionen ved å skape en god toppidrettskultur og bygge klubb. Det inkluderer også å heve nivået i utviklingsavdelingen slik at vi får flest mulige lokale spillere inn på A-Laget fremover.

HBK vil komme tilbake med nærmere informasjon om neste års opplegg for G16- og G19-lagene når både Halle og Dalen er på plass.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Knut-Emil Kolstø, daglig leder i HBK, telefon: 412 59 441

Gunnar Halle, telefon: 901 06 843

Jan-Remi Dalen, telefon:905 47 453

Jan-Remi og Gunnar.jpg
Jan-Remi Dalen blir sportssjef og assistenten til Gunnar Halle som blir A-lagets (menn) nye hovedtrener)
Sesongkort 2023-kvinner-menn.jpg