HBK J16 med god start i Gothia cup

HBK J16 har kommet godt i gang i gruppespillet i Gothia cup. Mandag ble det en sterk 3-0 seier over svenske Gefle, etter scoringer fra Camilla Rosenlund, Adele Brandal Eriksen og Mathea Venåsen.

HBK jentene var klart best kampen igjennom og dominerte banespillet. Likevel var det kun ett målsledelse til pause som gjorde at kampen stod å vippet. Tidlig i 2 omgang økte imidlertid Adele Brandal Eriksen ledelsen og HBK kontrollerte resten av kampen inn til en fin tre målsseier til slutt. Jentene hadde imidlertid gode muligheter til å øke, blant annet ved et skudd i stanga og alene med keeper.  Likevel, en godt fornøyd gjeng kunne innta tabelltoppen i gruppa med denne seieren og dra tilbake til vandrehemmet de bor på og slappe av. 

Tirsdag møtte jentene det amerikanske laget Redlands fra California, og en litt famlende start hvor vi ikke var helt på da dommeren startet kampen, gjorde at vi kom under 0-1 etter kun ni minutter. Det var riktignok på et drømmetreff for Redlands spiller nr 10, Isabela Lopez Davis, og lite å gjøre med for keeper Ella Svingerud. Det var muligens et mål imot som skulle til for å få fart på HBK jentene for herfra og ut styrte de det meste av det som skjedde på banen. Laget måtte vente helt til minuttet før pause før utligningen kom. Camilla Rosenlund scoret sitt andre mål i turneringen etter et flott skudd fra ca. 16 meter. Meget fortjent og pause 1-1. Det ble ingen mål i 2 omgang, til tross for flere gode HBK muligheter. Redlands må være mest fornøyd med poenget i denne kampen etter å ha stått imot presset fra HBK i 2 omgang. 

HBK jentene med flott innsats i begge kampene og spiller til tider fin fotball. Dagens kamp gikk midt på dagen og i temperatur opp mot 30 grader. Innsats og kampviljen er veldig stor. Disse jentene vet hvor de vil og i morgen venter Kristianstads DFF. HBK ligger på 2. plass i sin gruppe, to poeng bak morgendagens motstander som har vunnet 2-1 over Redlands på mandag og 1-0 og Gefle i ettermiddag. Det betyr ren gruppefinale i morgen for HBK jentene. Kampen spilles kl. 15:10. 

HBK J16 består av en spillertropp til Gothia cup på tilsammen 20 spillere:

Adele Brandal Eriksen, Anna Kristiansen Midtbø, Bertine Pedersen, Camilla Rosenlund, Elise Ullern Nicolaisen, Ella Heie, E¤a Svingerud, Emilie Halvorsen, Fiona Dybdal, Hanna Berg Houmb, Hannah Elvira Ildjarnstad, Hedda Celine Rinde, Heidi Obstfelder Svang, Malin Fatland Nikolaisen, Mathea Venåsen, Mina Gjerald, Nina Dordievski, Viola Slettli Selmer, Tyra Vangli, Vilja Rejdemo.

For de øvrige HBK lagene har J15 tapt 0-3 for Färjestadens GoIF, mens de i dag slo Hörby med 1-0. 

HBK J13 har tapt begge sine to kamper mot henholdsvis BK Häcken 2-3 og Regents Park 0-1. 

HBK jentene setter sitt preg på bybildet i Sverige - se videosnutt ⇓


Annonse: