HBK J16 med seier i sesongens første kamp

Fotballsesongen er så definitivt i gang og lørdagens kamp på AKA Arena mot Modum FK var første kamp i vinterserien for J16 Buskerud.

J16 Buskerud Vinterserie (Kvalik til NM J16)

HBK - Modum (1-1) 5-1

Mål: Dzana Suta (15), Fillippa Owesen 2 (42, 51), Guro Bråthen Røste (43) og Aurora Jakobsen (58).

HBK laget: Thea Regine Grøterud Lehmann, Aila Koskela-Nordahl, Ingeborg Thorberg, Mathilde Ohren Thorstensen, Aurora Jakobsen, Fillippa Owesen, Johanna Davidsen Løkke, Dzana Suta, Thereza Østebø, Guro Bråthen Røste, Aleksandra Grindstad Dahl, Sara Sehadi, Madelen Reberg Sundstad.

Fotballsesongen er så definitivt i gang og lørdagens kamp på AKA Arena mot Modum FK var første kamp i vinterserien for J16 Buskerud, et seriespill som også fungerer som kvalifisering til NM J16. Det var derfor alvor fra første spark i dagens kamp, i 14 "kalde kuldegrader".

Etter en litt nervøs start så tok jentene mer og mer over i 1 omgang, og det var helt fortjent at de tok ledelsen ved Dzana Suta etter 15 minutters spill. Jentene fortsatte å presse utover i omgangen, men uten å få uttelling. Etter 35 minutter fikk en Modum spiller stå upresset på ca. 20 meter og hun sendte i vei et meget bra skudd som gikk rett i mål. Pauseresultat 1-1.

Etter en god pauseprat kom HBK jentene ut igjen på AKA Arena og tok fullstendig føringen fra start av i 2 omgang. Etter kun 2 minutter av omgangen satte Filippa Owesen inn 2-1 på et flott langskudd nede i venstre hjørne for keeper.

Omtrent rett fra avspark gikk HBK jentene igjen i angrep, og på en retur satte Guro Bråthen Røste inn 3-1. Men HBK jentene ville ikke gi seg med dette og i kampens 51 minutt kom dagens perle av en scoring på frispark fra Fillippa Owesen. Fra ca. 20 meters hold føyk ballen inn i keeperens høyre kryss, et mål som fort kan bli årets mål på AKA Arena denne sesongen.

Nok en flott prestasjon fikk vi i det 58 spilleminutt da Aurora Jakobsen tok med seg ballen fra midt på Modums banehalvdel og gikk innover mot mål. Etter å ha dratt av 3-4 spillere satte hun ballen enkelt til side for keeper og dermed stod det plutselig hele 5-1 til HBK.

De øvrige 20 minuttene av kampen hadde HBK jentene full kontroll på og kampen endte meget fortjent med 5-1 seier. God innsats fra hele laget gjennom kampens samtlige 80 minutter.

Dagens HBK lag bestod av spillere fra 2007 - 2009 årgang, og en ekstra takk går til jentene fra 2009 som gjorde en meget solid jobb.

Hyggelig var det å se at Gundro gjorde comeback for HBK i en obligatorisk kamp på AKA Arena igjen, to år etter sist gang. Som Gundro selv sa etter kampen, "jeg håper at publikum likte å se «Gundro» fotballen tilbake på Aka Arena"...