HBK J16 var svært nære en 8-delsfinale i Gothia cup

Etter å ha vunnet sin gruppe i Gothia cup med seire over Gefle og Kristianstads, samt uavgjort mot amerikanske Redlands, var HBK jentene klare for 16-dels finale mot Brommapjokarna fra Stockholm.

Kampen ble spilt midt på dagen torsdag i 28 graders varme og stillestående luft. Det ble en kraftprøve for jagende HBK jenter i 60 minutter hvor målet var seier og videre avansement til 8-delsfinale. HBK kom godt i gang og hadde en god mulighet allerede innledningsvis. Kampen var jevnspilt og det var til tider tøffe dueller på banen uten at det var stygt spill. Det var sjanser til begge lag og etter ca. 10 minutter kom BP i gjennom midtforsvaret til HBK og fikk satt ballen til side for keeper og inn i hjørnet. HBK jaget utligning resten av kampen og det som ville gitt straffespark ved full tid.
 
Kampen siste 10 min kjørte jentene hardt på mot et slitent BP lag og det var så nære å få uttelling. Spesielt i kampens siste minutt da to HBK spillere fikk muligheten til å sette ballen i åpent mål fra ca. 4-5 meters avstand, men ballen endte dessverre over mål på det avsluttende sparket... Det var såååå nære... - og ville vært veldig fortjent kampen sett under ett, og spesielt siste del av omgangen.  Dommeren blåste av kampen etter denne gigasjansen, og det var et totalt utslitt lag som tok tapet svært tungt i minuttene etterpå. Det er lov å være lei seg, men viktig å tenke gjennom den prestasjonen som har blitt gjort. HBK jentene skal være stolte over denne prestasjonen. En 16 dels finale i klasse J16 - i verdens største cupturnering - med 83 lag fra 9 nasjoner, står det enorm respekt av..
 
For en herlig fotballgjeng vi har!

Annonse: