Hønefoss BK 2 med målfest

Etter to tap på bortebane mot Ørn Horten (5-3) og Storm (3-2) løsnet det skikkelig i lagets første seriekamp på Aka Arena mot Borre.

3.div Kvinner

Det ble målfest da Hønefoss BK 2 kvinner spilte sin aller første seriekamp på Aka Arena mot Borre.

Hønefoss BK 2: Nadya Mashaka Bøe, Charlotte Listedt Haddeland, Maria Emilie Hustad, Helene Berg Houmb, Tonje Färber, Emilia Stensrud Tyribakken, Nika Jakir, Sunniva Agathe Raaen, Martine Marie Ness, Tuva Johansen Bjørkeslett, Frida Elise Gøtestam, Ingvill Hågensen Hartz, Pernille Ervik, Jenny Strandheim, Karen Ormstad Meier, Ane Haugseth, Maja Tryterud.

Etter to kamper på bortebane mot Ørn Horten og Storm som begge endte med tap. Var det mandagskveld endelig klart for første seriekamp i 3.divisjon kvinner på Aka Arena, motstander var Borre.

— Ingvill Hågensen

Hønefoss BK 2 stilte med en solid tropp til kveldens kamp med flere spillere som har spilt i 1.divisjon.

Vi vinner fortjent 10-0. Kunne fort ha blitt 6-7 mål til. Vi har høyt press hele kampen, noe som fører til 41 pasningsbrudd hos bortelaget på egen halvdel allerede etter første omgang. Alt i alt en god gjennomkjøring. Vi følger kamp-planen. Spiller stort sett hurtig fotball og vinner ballen høyt. Nadya i mål er ikke mye borti ballen, men er solid når det trengs. Mange målscorere og mange som har assist i dag. Det lover godt.

SLIK KOM MÅLENE

1-0 Vårt første mål kommer etter 30 sekunder. Vinner ball, slår den ut på kant og legger inn til Ingvill som scorer på første touch i comebacket» etter «fødselspermisjonen».

2-0 Andre målet er det Maja som header inn etter et flott innlegg fra høyre kant.

3-0 Vårt tredje mål sklir Emilia inn etter meget flott spill av oss. Kryssløp og presise pasninger.

4-0 Det fjerde målet er nok et vakkert innlegg fra høyrekant. Jenny slår et lavt innlegg. Ingvill setter breisiden til og scorer.

5-0 Dagens femte HBK mål kommer etter et skudd fra Ingvill i tverrligger hvor Maja lukter returen og setter den i nettet.

6-0 Vårt sjette mål kommer på corner. Martine slår en innoverskrudd corner som treffer Ingvill i hodet og havner i mål.

Vi leder altså 6-0 til pause, og har full kontroll på kampen. Forsvaret har så vidt en situasjon å bryne seg på på egen halvdel. I andre omgang gjør vi en del bytter, men det var flere som viste seg fram.

7-0 Vårt syvende mål er et lekkert langskudd fra 35 meter fra Jenny.

8-0 Mål nr. 8 kommer i en situasjon hvor Pernille skyter ballen i stanga og setter returen i målet selv.

9-0 Vårt nest siste mål er nok et flott langskudd. Frida skyter fra 25 meter i en flott bue over keeperen.

10-0 Og til slutt når vi tosifret ved at Ane slår en god langpasning i bakrom til Ingvill som setter ballen i mål alene med keeper.

Fire mål av Hågensen

Ingvill Hågensen med 42 obligatoriske kamper og 38 mål for vårt A-lag har ikke spilt en fotballkamp siden juli 2020.

- Det var veldig moro at vi vant såpass overlegent i mitt «comeback». Og for et lag! Mange målscorere og mange fine «sistepasninger». Vi følger den planen vi har lagt før kamp. Presser høyt og spiller hurtig. Forsvaret har full kontroll. Keeper en knapt borti ballen, og leddene jobber stort sett godt sammen. Det blir alltid litt rufsete når det er nye relasjoner. Vi får blant annet ned en stor tropp fra 1. div som hjelper oss i dag. For min egen del var det kjempegøy å spille mine første 55 minutter etter over ett år med «mammapermisjon». Mye bra spill og forarbeid av laget fører til at jeg får lov til å ekspedere 4 baller i nettet i dag - og det er selvsagt deilig å kjenne at det fortsatt finnes noe målteft igjen i kroppen. Hadde strengt tatt 3-4 store sjanser til som det burde blitt noe ut av, men sånn er det vel alltid. Moro var det uansett, sa Ingvill Hågensen etter kveldens kamp mot Borre.