J15 med god kontroll

Assist: Linnea Klevengen, Heidi Obstfelder Svang

HBK's beste: Camilla Rosenlund

Laget:

Hedda Celine Rinde, Hanna Berg Houmb, Bertine Pedersen, Heidi Obstfelder Svang, Nina Dordievski, Camilla Rosenlund, Maya Unstad, Ada Nordli, Fiona Dybdal, Linnèa Klevengen, Tyra Oldertrøen Vangli, Mia Solheim Gjetanger og Hannah Elvira Ildjarnstad.

Kampen:

HBK J15 spilte sin første kamp i høstsesongens Interkretsserie mandag kveld hjemme på AKA Arena og motstander var Skienslaget Hei. Det er første gang vi møter dette laget, og det var en spent HBK-gjeng som satt i garderoben før kampen. Med tre sentrale spillere ute med skade og en i korona isolasjon, så begynner det virkelig å tære på spillergruppa vår. Aller mest spent var nok dagens keeper Hedda Celine Rinde, som for første gang tok på seg keeperhanskene i en fotballkamp. Hedda har denne sesongen storspilt som back/kantspiller, men var samtidig den eneste av jentene som sa ja til å ta keeperrollen når vår faste keeper Mille Rørvik-Pettersen var så uheldig å skade foten sin forrige helg.

HBK jentene startet kampen i høyt tempo og la press på Hei, de ble i stor grad løpende mellom når HBK jentene kom i gang med småspill og pasningene sine. I løpet av første omgang hadde laget mange fine kombinasjoner som gjorde at vi kom til gode avslutninger på mål. Jentene hadde fem store målsjanser skapt fra både spillsituasjoner og cornere/dødballer, som med litt hell og dyktighet burde vært satt i mål. Nå skal det sies at Hei sin keeper stod en god omgang og selv om vi i enkelte situasjoner gjorde henne god, så hadde hun et par virkelig gode redninger. Vi kårer uansett denne første omgangen til den beste så langt i høstsesongen og at det stod 0-0 til pause var smått utrolig.

I 2 omgang tok Hei initiativet i kampen de første 5-6 minuttene, men utover stod HBK jentene mer og mer frem slik som i første omgang. God jobbing og innsats i alle ledd, først på ballen og evnen til å flytte laget fremover mot motstanders mål. Tidvis godt spill og flere flotte kombinasjoner. Sjelden har et mål vært mer fortjent enn etter et kvarter ut i den andre omgangen da Linnea Klevengen kom fra høyre kant og slo inn et flott innlegg til Ada Nordli som var på plass foran mål og fra 4-5 meters satte ballen i det lengste hjørnet via stanga og inn. En virkelig fortjent scoring til hele laget.

HBK jentene fortsatte å ha initiativet i kampen etter scoringen og selv om Hei kom noe høyere opp i banen og spilte seg til både avslutninger og cornere, så virket det som om HBK hadde god kontroll. Vi fortsatte å skape sjanser, men det var først fire minutter før full tid at dagens andre scoring kom. En av mange gode cornere fra Heidi Obstfelder Svang denne kvelden ble først klarert ut av en Hei spiller, før Heidi på nytt slo ballen tilbake i feltet og traff Camilla Rosenlund, som på en fantastisk måte headet ballen i bue over keeper og i mål. Flott prestasjon og så fortjent.

Kampen ebbet ut de siste minuttene med en veldig fortjent 2-0 seier til HBK jentene. I dag var vi best og alt annet enn seier ville vært ufortjent. Men ett læringspunkt fra denne kampen er at vi må bli enda flinkere til å omsette sjansene våre til mål. Vi burde hatt et par mål før pause, men fikk de heldigvis etter. Noe jentene har trent på og blitt mye bedre på er klarering av dødball innen egen 16-meter. De få mulighetene som motstander hadde i dag ble klarert enkelt og greit. Så øvelse på trening er viktig.

Keeper Hedda var på plass de gangene hun måtte i denne kampen og fikk en god debut. Kvalitetene som utespiller har hun naturligvis med seg som keeper og fremstod som god og trygg. Vi gleder oss til neste kamp som spilles allerede onsdag kveld og da er det Eik Tønsberg som gjester AKA Arena.