J15 med ny seier i interkretsserien

Mål: Camilla Rosenlund

HBK's beste: Heidi Obstfelder Svang og Hedda Celine Rinde

Laget:

Hedda Celine Rinde, Hanna Berg Houmb, Bertine Pedersen, Heidi Obstfelder Svang, Nina Dordievski, Camilla Rosenlund, Maya Unstad, Ada Nordli, Fiona Dybdal, Linnèa Klevengen, Tyra Oldertrøen Vangli, Agate Maribo Sognelien, Mia Solheim Gjetanger og Hannah Elvira Ildjarnstad.

Kampen:

Onsdag kveld fikk HBK J15 besøk av Eik Tønsberg i sin andre kamp i Interkretsserien. Det ble en jevn og spennende kamp fra start til slutt, men hvor HBK jentene til slutt tok tre velfortjente poeng etter en 1-0 seier.

HBK jentene åpnet kampen best og allerede etter et par minutter kunne laget tatt ledelsen på en stor sjanse, men ballen gikk til side for mål. Jentene fortsatte å misbruke forholdvis store sjanser utover omgangen og vi kom til 4-5 gode målsjanser. Samtidig kom Eik på raske kontringer inn på vår banehalvdel anført av en meget god midtbanespiller, som også spiller på Norges landslag for J15.

HBK sin midtbane og forsvar jobbet meget godt sammen og stoppet mange av kontringene til Eik utenfor vår 16-meter, og i de tilfellene vi tillot Eik å avslutte så stod keeper Hedda Celine Rinde bakerst og hadde full kontroll. Men Hedda måtte virkelig jobbe i denne kampen og på et par skudd måtte hun ut i full strekk og med fingertuppene fikk hun dyttet ballen utenfor og til corner. Gode keeperprestasjoner gjennom hele kampen.

Pauseresultatet var 0-0, men det var kun spilt i 3 minutter av andre omgang da ballen endelig gikk i mål. Camilla Rosenlund gjorde noen fine dragninger og det påfølgende skuddet ble plassert i keepers lengste hjørne, og en meget fortjent ledelse til HBK. I likhet med den første omgangen ble også de neste 40 minuttene veldig jevne og spillet gikk frem og tilbake. En av hovedarbeidsoppgavene i 2 omgang var å komme tettere oppi Eik sin landslagsspiller og hindre spesielt henne i å komme på de raske overgangene. Det lyktes jentene godt med og laginnsatsen må virkelig berømmes. Jentene stod på gjennom hele omgangen og burde nok i stedet ha økt ledelsen på en av flere gode sjanser.

Ballen gikk da også i mål etter et langskudd mot slutten av kampen, men dommer annullerte fordi han mente at en HBK spiller i offsideposisjon forstyrret keeperen da skuddet gikk. Muligens en riktig avgjørelse, men svært strengt dømt. Kun minutter etterpå var Camilla Rosenlund på nytt ute med skuddfoten, men denne gangen gikk ballen dessverre i stanga og ut.

Det ble noen nervepirrende sluttminutter, men HBK hadde grei kontroll og beholdt roen kampen ut. Flotte gledesscener da dommeren blåste av kampen og tre velfortjente poeng til HBK, som jentene virkelig måtte jobbe steinhardt for i dag. Det blir slik at en lagleder får tårer i øynene etter sånne kamper. HBK ligger nå på 2 plass i Interkretsserien etter to spilte kamper og 6 poeng, mens Borre, som leder serien, har spilt tre kamper og har 6 poeng, men litt bedre målforskjell.

Tusen takk for hjelpa til Dijana og Zarko Dordievski, samt keepermentor Tom Houmb.

Tabell interkrets Jenter 15 (3).jpeg