J16: Klare for A-sluttspillet

Nervepirrende da HBK J16 vant siste kampen i gruppespillet og ble puljevinner.

HBK jenter 16 er klare for 16-dels finalen i A-sluttspillet etter en svært spennende gruppefinale kamp mot det svenske laget Kristianstads DFF. HBK måtte vinne kampen for å ta seg direkte til A-sluttspillets 1/16-dels finale.  

HBK åpnet kampen best og hadde en stor mulighet til å ta ledelsen allerede etter et par minutter ved Vilja Rejdemo, men dessverre gikk skuddet i stanga og ut. Etter 10 minutter oppstod en svært omdiskutert situasjon hvor assistentdommeren dømte mål siden han mente ballen var over mållinjen etter litt møljespill. Dommeren så det ikke og HBK spillerne var ordentlig oppgitt og mente at ballen ble klarert på streken - og at den aldri var i mål. Likevel stod det 0-1.  

HBK jentene kom fort til hektene igjen og det tok ikke mer enn 6 minutter før en meget fortjent utligning kom etter et velplassert skudd fra Anna Kristiansen Midtbø. Kampen jevnet seg ut og dette var to lag som begge ville vinne kampen. Rett før pause ble Kristianstads tildelt frispark rett utenfor 16 meteren og ballen gikk via fingertuppene til HBK keeper Ella Svingerud og i tverrligger. På returen stod HBK jentene og sov, og en ensom svensk spiller kunne motta ballen og sette den til side for Svingerud. Pauseresultatet ble dermed 1-2...  

En veldig tent gjeng fikk i seg drikke, vannmelon og noen klare ordre og føringer fra trener Mona Mossing før de entret banen igjen klare for 2 omgang. Belønningen av å være offensiv fra start i andre omgang kom allerede etter 3 minutter da Adele Brandal Eriksen kom i gjennom etter en fin stikker fra Heidi Obstfelder Svang, og etter først å ha satt ballen i stolpen så gikk returen til Eriksen i mål og dermed 2-2. Kampen vippet frem og tilbake med sjanser for begge lag, men det var så mye guts igjen i HBK jentene at de ville ha denne seieren. Belønningen kom da også etter 12 minutters spill på det som må betegnes som dagens flotteste angrep. Ballen startet fra forsvarsfirer og ble spilt opp gjennom midtbaneleddet, før Heidi Obstfelder Svang slo en gjennombruddspasning til Camilla Rosenlund, som alene med keeper kaldt og rolig satte ballen i venstre keeperhjørne. Enorm jubel blant spillerne og Camilla Rosenlunds sitt tredje mål sålangt i turneringen. Det ble nervepirrende minutter siste halvdel av 2 omgang og spillet bølget frem og tilbake. HBK jentene holdt hodet kaldt til tross for 33 graders varme, og dro seieren i land. Det var ikke ett menneske i område som ikke forstod at dette var en deilig seier å få. HBK brukte hele kamptroppen på 18 spillere i denne kampen og absolutt alle gav hundre prosent i varmen, enten de var på banen eller på sidelinjen.  

Takk til alle jentene på laget – dere er helt fantastiske. Takk også til dere fra de andre HBK lagene som kom opp og heiet på oss - og til supporterne på sidelinjen som også var engasjerte i dag (sammen med enkelte andre på sidelinjen)... I morgen venter en foreløpig ukjent motstander oss til kamp i 16-delsfinalen i A-sluttspillet. HBK jentene gleder seg. Kampen spilles kl. 12:30 på Kviberg bane 6. 

Annonse: