J17 Interkrets – sterk borteseier i Skien

Det ble en lang tur til midtukekampen i Skien for HBK J17 Interkrets i går. Men hvilken rolle spiller det når hele laget er på fra start og gir alt kampen ut.

Seriekamp Interkrets J17

Fossum KG

Tirsdag 25. mai kl. 19:30

Fossum - HBK (0-1) 0-2

Mål: Adele Brandal Eriksen, Aurora Hagen

Assist: Camilla Rosenlund, Adele Brandal Eriksen

HBK`s beste: Camilla Rosenlund

Laget:

Ella Svingerud, Hanna Berg Houmb, Mathilde Ohren Thorstensen, Heidi Obstfelder Svang, Ella Heie, Hedda Celine Rinde, Nina Dordievski, Viola Slettli Selmer, Camilla Rosenlund, Anna Kristiansen Midtbø, Fiona Dybdal, Aurora Opsahl Hagen, Linnèa Ringman Klevengen, Adele Brandal Eriksen.

J17 Interkrets – sterk borteseier i Skien

Motstander Fossum hadde med seg to seire i sine to siste kamper før møtet med HBK. Jentene fra Hønefoss startet kampen best og hadde noen gode kombinasjoner som fort kunne ført til scoringer. Litt upresist i fremspillene og timingen kunne vært bedre. Kanskje var vi litt for utålmodige i starten av kampen? Dette er ting vi trener på og skal bli bedre på..

Etter en god åpning gav HBK bort initiativet i kampen og Fossum kom mer med utover i omgangen. Gode dueller mot fysisk sterke Fossum jenter, hvor flere av de trolig var et år eldre enn vår 06-årgang.

Etter 29 min av omgang var imidlertid timingen med pasning og løp hundre prosent på plass. Camilla Rosenlund sendte i vei en stikker fra midtbanen på et perfekt startet løp hos Adele Brandal Eriksen, som alene mot en utrusende keeper gjorde alt rett ved å se opp, løfte ballen og plassere den til høyre i mål. En flott kombinasjon og meget god avslutning. Fortjent 1-0 ledelse til pause etter å ha dominert de siste 10 minuttene av omgangen.

Fossum kom ut på banen i 2 omgang med en klar oppgave om å presse høyt og trå til i taklinger. De tok også regien fra starten av, men det varte kun i 5-6 minutter før HBK jentene igjen hadde tatt over. Utover i omgangen ble hjemmelaget mer og mer frustrerte og lot det gå utover både våre spillere, lagvenninner, dommer og egen lagledelse. Nina Dordievski var den av HBK spillerne som fikk føle det mest på kroppen etter å ha blitt dyttet kraftig utover sidelinjen, med klart overlegg fra en Fossum spiller (slik vi oppfattet det 5 meter unna hendelsen). Et soleklart gult kort med påfølgende utvisning (5. min), og ufin oppførsel.

Mange dueller til tross, HBK jentene stod på hele kampen ut, og da vi alle ventet på at dommeren skulle avslutte kampen kom det et strålende gjennomspill fra Adele Brandal Eriksen til lagvenninne Aurora Opsahl Hagen, som alene mot mål fyrte av et skudd som keeper reddet, men på returen var Hagen der og satte den i åpent mål. En herlig følelse for alle på banen, sidelinja og tribunen.

Seier 2-0 i Skien over Fossum er et sterkt resultat som kom av knallhard jobbing gjennom hele matchen. Vi var gode i alle ledd, fra keeper Ella Svingerud, som også hadde en del å gjøre – til angrepsrekka vår som i denne kampen klarte å holde høyt press og tvang motstander til feil på egen halvdel. Midtbanen løp og løp og løp, mange dueller, la ned en enorm jobb. Dagens HBK spiller ble Camilla Rosenlund, men som Hallvard Tallerud sa etter kampen, «denne kunne vært delt ut til veldig mange i dag».

Takk til alle som tok turen til Skien, lang dag, sent hjemme, men hva gjør vel det når vi tar med oss alle poengene og holder nullen bak.