J17: Strålende laginnsats

Mål: Linnèa Ringman Klevengen, Aurora Opsahl Hagen

Assist: Camilla Rosenlund, Helene Elise Spetalen

HBK`s beste: Anna Kristiansen Midtbø

Laget: Ella Svingerud, Nina Dordievski, Hanna Berg Houmb, Bertine Pedersen, Hedda Celine Rinde, Mathea Venåsen, Camilla Rosenlund, Fiona Dybdal, Helene Elise Spetalen, Aurora Opsahl Hagen, Anna Kristiansen Midtbø, Linnèa Ringman Klevengen og Ella Heie

J17 Interkrets vant fortjent over Runar etter strålende laginnsats

Fredag kveld hadde HBK J17 interkrets lag besøk av Runar fra Sandefjord i siste serierunde før sommerpausen. Kampen hadde overhodet ikke noe feriepreg over seg og allerede i åpningsminuttene var det fullt trøkk fra begge lag som ville ha en tre poenger.

HBK var det beste laget og skapte flere fine muligheter i den første omgangen, som blant annet to skudd fra ca. 20 meters hold av Hanna Houmb og Anna Kristiansen Midtbø, men begge gangen gikk ballen i tverrliggeren. Det var meget fortjent at HBK tok ledelsen i det 27 minutt på et fint innlegg fra Camilla Rosenlund som Linnèa Ringman Klevengen bare kunne bredside inn i målet, for øvrig hennes første spark på ballen etter å ha blitt byttet inn to minutter tidligere. Dette ble også pauseresultatet.

2. omgang startet med et høyere press fra Runar laget og de tok også initiativet fra start av og jaktet en utligning så tidlig som mulig. Likevel var det HBK jentene som hadde de farligste sjansene frem til Runar ble tildelt et tvilsomt straffespark etter 55 minutters spill. HBKs keeper Ella Svingerud reddet imidlertid straffen på mesterlig måte og stillingen var fortsatt 1-0 til hjemmelaget. Kun få minutter senere ble Runar sin spiss spilt glimrende igjennom og kom alene mot keeper Svingerud, men igjen gikk Svingerud seirende ut av duellen med en klasseredning. Disse situasjonen gjorde at HBK jentene måtte ta tak og igjen overtok de initiativet i kampen og beholdt det kampen ut.

HBK’s andre mål kom fire minutter før slutt. Runar’s keeper måtte gi en retur på et skudd fra Helene Spetalen og den satte Aurora Opsahl Hagen kontant i mål. Bortelaget ropte på offside i den situasjonen, men dommeren godkjente målet og dermed stod det 2-0. Lufta gikk ut av Runar laget med så kort tid igjen av kampen og HBK kontrollerte kampen inn til tre nye fortjente poeng.

Dette ble en kamp hvor begge lag ønsket å vinne og det bar den også preg av med god intensitet i store deler av kampen. Vi fikk se mange dueller og til tider tøffe taklinger som gikk utover et par av HBK jentene. Likevel ble det til tider en god kamp med flere gode individuelle prestasjoner og ikke minst skal laginnsatsen fremheves. I dag ville HBK spillerne ha seier og det fikk de. Det hørtes også i garderoben etter kampslutt. Nå venter NM J16 kvalifiseringskamp på søndag, hvor motstander er Snøgg fra Notodden. Kampen spilles på AKA Arena rett i etterkant av 1. divisjonskampen mellom HBK og KIL Hemne. Avspark kl. 17:30. Håper mange har lyst til se jentene spille.

Tusen takk til dere som hjalp til i dag – Ulrik som igjen påtok seg ansvaret med linjeflagget og til Morten som tok kampvert ansvaret. Vi er helt avhengig av hjelp til disse oppgavene.

Heia HBK..