Jan Gundro fortsetter ikke etter 2020-sesongen

Jan Gundro fortsetter ikke etter 2020-sesongen

Jan Gundro Thorstensen har meddelt styret i Hønefoss Ballklubb (HBK) at han takker nei til å fortsette som hovedtrener for klubbens A-lag kvinner etter årets sesong. Under Jan Gundros kyndige ledelse, har kvinnelaget hatt en svært suksessfull reise fra 3. divisjon i 2016 til toppsjiktet i 1. divisjon i fjor og i år.

- Etter fem meget hektiske år som hovedtrener for kvinnelaget, har vi stor forståelse for at Jan Gundro nå ønsker å gjøre andre prioriteringer - og da ikke minst i forhold til familien, sier Cecilie P. Øyen, styreleder i HBK.

Jan Gundro vil lede kvinnelaget i de gjenstående fire kampene i årets 1. divisjonssesong. Parallelt med dette vil HBKs styre jobbe aktivt for å finne hans erstatter som hovedtrener.

- Vi vil få rikelig mulighet etterhvert til å takke Jan Gundro for hans viktige innsats med HBKs A-lag kvinner. Han har spilt en avgjørende rolle i den nasjonale, sportslige suksess som laget har hatt de siste årene. Denne har også vært meget viktig for rekrutteringen til og utviklingen av jente- og kvinnefotballen i HBK, fremholder Øyen.

Suksessårene med Jan Gundro Thorstensen bak roret

Jan Gundro Thorstensen startet som hovedtrener for Hønefoss BK kvinner 5.januar 2016 med seg hadde han Silje Bekkåsen Nyhagen som assistenttrener.

2016 - Endte med opprykk fra 3.divisjon til 2.divisjon etter at laget vant samtlige av sine 20 kamper.

2017 - Vant 2.divisjon (vunnet 15, uavgjort 3, tap 4) – tapte kvalifiseringskampen til 1.divisjon 4-0 mot Kaupanger

2018 - Vant 2.divisjon ( vunnet 19, uavgjort 1, tap 2) – spilte 2 kvalifiseringskamper om opprykk til 1.divisjon mot Bryne på Aka Arena endte uavgjort 1-1, kamp to borte mot Tromsø vant laget hele 6-0 på Alfheim Stadion – Det betydde nytt opprykk for Thorstensen og HBK-damene – Nå var damene/Jan i det gjeve selskapet Norsk Toppfotball kvinner.

2019 - I sin debutsesong i 1.divisjon med laget ender de på 2.plass (vunnet 14, uavgjort 3, tap 5) – etter spenning helt inn til siste kamp.

2020 - Sesongen kjemper laget på nytt om medaljer – med 4 runder igjen å spille. (Etter 14.runder ligger Hønefoss BK på fjerdeplass. (Vunnet 8, uavgjort 1, tap 5)

Jan Gundro har ledet laget i 107 serie/kval/NM-kamper siden sin første kamp mot Modum FK 10.april 2016