Justeringer i turneringsformat

Les mer om planen for gjennomføring av 2020-sesongen for 1. divisjon kvinner og Norsk Tipping-ligaen.

Bilde: Det er fortsatt usikkert når Hønefoss BK og de andre lagene i 1. divisjon kvinner kan starte seriespill i 2020.

Forbundsstyret behandlet torsdag en samlet sak rundt justeringer i turneringsformatet for 2020 som en konsekvens av pandemien. Justeringene er drøftet og forankret med breddeutvalget, konkurranseutvalget og lovkomiteen. I vedtaket fikk generalsekretæren fullmakt til å fatte de nødvendige beslutninger innenfor de opptrukne rammer, og har fattet følgende vedtak:

2. divisjon kvinner og Norsk Tipping-ligaen gjennomføres i 2020 som en enkelt serie med oppstart primo august.

Disse planene forutsetter naturligvis grønt lys fra myndighetene.

Les også: NFFs plan for gjenåpning av breddefotballen

- Bakgrunnen er at antall spilldager til rådighet er sterkt redusert. Bruk av midtuke som spilledag i disse ligaene frarådes da de fleste av spillerne er i jobb eller studerer. Et annet moment er at mulighetene for å reise er vesentlig redusert. Et samlet kretsapparat og divisjonsforeningen støtter beslutningen. Hjemme- og bortebane avgjøres ved loddtrekning, forteller Rune Pedersen i NFFs konkurranseavdeling.

Forbundsstyret drøftet også plan for gjennomføring av 1. divisjon kvinner. Dersom turneringen kan starte innen 2. august vil det være rom for å gjennomføre vanlig seriespill.

I samme sak til forbundsstyret ble det lagt en plan for gjennomføring av PostNord-ligaen. Dersom spillerne kan starte trening fra 8. juni er det realistisk med oppstart og normal dobbel serie fra 4 juli. Ikke gjennomførte runder vil da bli omberammet til ledige datoer, hovedsakelig midtuker, ut over høsten.

- Dersom turneringen ikke kan starte 4. juli, men senere og frem til 2. august, vil PostNord-ligaen bli gjennomført med en enkel serie og et enkelt sluttspill. Dette ved at de to avdelinger etter spilt enkel serie deles i to grupper med plassiffer 1-7 og plassiffer 8-14. Respektive grupper i avdelingene spiller deretter enkel serie om å bli seriemester samt for å unngå nedrykk, sier Pedersen.

Ved gjennomføring av enkel serie og enkelt sluttspill avgjøres hjemme- og bortebane ved loddtrekning.

Dersom PostNord-ligaen ikke kan starte før etter 2. august, gjennomføres turneringen som en enkel serie der hjemme- og bortebane avgjøres ved trekning.

Divisjonsforeningen stiller seg bak forbundsstyrets plan.

Gjeldende bestemmelser for opprykk, nedrykk og kvalifisering gjelder.