Bama Knøttefestival

Knøttefestivalen 2020 avlyst

Hønefoss Ballklubb (HBK) har som følge av koronakrisen måttet avlyse årets Knøttefestival.

Planleggingen av neste års cup for gutter og jenter i alderen 6-12 år er imidlertid allerede i full gang.

Det er første gang siden den første Knøttefestivalen ble arrangert i 1979, at den har måttet avlyses. Årets cup skulle dermed ha vært den 42. i rekken.

- Det er selvfølgelig sterk beklagelig at vi har måttet avlyse årets Knøttefestival. HBK er som klubb aktivt engasjert i den nasjonale dugnaden mot koronasmitte. På grunn av myndighetenes retningslinjer, som foreløpig gjelder til 15. juni, har ikke vi lov til å arrangere cupen som var planlagt 13.-14. juni, sier daglig leder Runar Vinjevoll, som fremholder:

- Dette er en meget stor cup som krever mye banekapasitet, tid og ressurser til planlegging. Det er også stor usikkerhet knyttet til når og om det i det hele tatt blir mulig å arrangere fotballcuper i Norge i 2020.  Det har derfor ikke vært aktuelt å utsette Knøttefestivalen til et senere tidspunkt i år.

Vinjevoll understreker at alle lag som er påmeldt og som har betalt påmeldingsavgift, selvfølgelig vil få refundert denne.

- Vi er allerede i full gang med å planlegge neste års cup. Knøttefestival betyr god sportslig kvalitet, dyktige dommere, spill på gress og kunstgressbaner. Dette er en hyggelig opplevelse for spillere, trenere og foreldre over to dager i Hønefoss. Vi gleder oss derfor til å kunne gjenoppta denne årlige tradisjonen i juni neste år, sier Runar Vinjevoll.

En ekstra takk til klubbene som stiller på Knøttefestivalen med lag år etter år:

Borgen IL

Brandbu IF

Flåværingen IL

Gran IL

Grua IL

HSV Fotball

Heradsbygda IL

Holeværingen IL

Hadeland KFK

Harestua IL

Haugsbygd IF

Hønefoss Sportsklubb

Jevnaker IF

Krødsherad

Lunner FK

Moen SK

Manglerud Star Fotball

Nesodden IF

Norderhov UIL

Nordstrand IF

Nordby IL

Skrim IL

Skeid

Soknedalen IL

Strømsgodset IF

Tyristubben IF

Ådal IL

Annonse fra Obos-ligaen: