Bama Knøttefestival

Knøttefestivalen 2020 avlyst

Hønefoss Ballklubb (HBK) har som følge av koronakrisen måttet avlyse årets Knøttefestival.

Planleggingen av neste års cup for gutter og jenter i alderen 6-12 år er imidlertid allerede i full gang.

Det er første gang siden den første Knøttefestivalen ble arrangert i 1979, at den har måttet avlyses. Årets cup skulle dermed ha vært den 42. i rekken.

- Det er selvfølgelig sterk beklagelig at vi har måttet avlyse årets Knøttefestival. HBK er som klubb aktivt engasjert i den nasjonale dugnaden mot koronasmitte. På grunn av myndighetenes retningslinjer, som foreløpig gjelder til 15. juni, har ikke vi lov til å arrangere cupen som var planlagt 13.-14. juni, sier daglig leder Runar Vinjevoll, som fremholder:

- Dette er en meget stor cup som krever mye banekapasitet, tid og ressurser til planlegging. Det er også stor usikkerhet knyttet til når og om det i det hele tatt blir mulig å arrangere fotballcuper i Norge i 2020.  Det har derfor ikke vært aktuelt å utsette Knøttefestivalen til et senere tidspunkt i år.

Vinjevoll understreker at alle lag som er påmeldt og som har betalt påmeldingsavgift, selvfølgelig vil få refundert denne.

- Vi er allerede i full gang med å planlegge neste års cup. Knøttefestival betyr god sportslig kvalitet, dyktige dommere, spill på gress og kunstgressbaner. Dette er en hyggelig opplevelse for spillere, trenere og foreldre over to dager i Hønefoss. Vi gleder oss derfor til å kunne gjenoppta denne årlige tradisjonen i juni neste år, sier Runar Vinjevoll.

En ekstra takk til klubbene som stiller på Knøttefestivalen med lag år etter år:

Borgen IL

Brandbu IF