Kvinner rekrutt: Tilbake på vinnersporet

Fotball er opp- og nedturer

HBK kvinner rekrutt hadde en god start på høstsesongen for deretter å gå tre tap på rad uten å score et eneste mål. Det var derfor et vinnersugent mannskap som mandag tok den lange veien ned til Telemarkskysten for å møte Langesund i 3 div.

Med i startoppstillingen for HBK var for øvrig A-lagets Ingvill Hågensen, som har vokst opp i Langesund og spilt mange år for klubben. Høstferie betød at det var en del utskiftninger i HBKs lagoppstilling.

Heldigvis har vi fått noen nye spillere i det siste og dermed ble debut i HBK drakta for to jenter. Renate Christianslund studerer i nå i Hønefoss og har tidligere spilt for Fana, Hulda Margret Brynjarsdottir kommer nylig fra Island hvor hun har erfaring fra islandsk 1.divisjon. Begge jentene gjorde en god jobb i debuten og bidro til en viktig seier.

HBK var det førende laget gjennom hele kampen. I perioder kom Langesund noe mer med og vant en del dueller, men de klarte aldri å skape noe virkelig store målsjanser. HBK var ikke «outstanding», men gjennomførte en trygg og god kamp.

Scoringene kom slik: 18 min: Corner til HBK. Katrine Kjær Berntsen slår en hard corner inn i feltet, og Madelen Dalland Larød møter perfekt og styrer ballen i med med hodet. Nydelig utført corner.  72 min: Ingvill Hågensen trer Malin Edwin igjennom midtforsvaret til Langesund, og alene med keeper setter Malin den enkelt ned i hjørnet. Et godt eksempel på hva som skjer når forsvaret står litt for høyt og det ikke er press i ballfører. 87 min: Nesten kopi av forrige scoring. Ingvill tre igjen igjennom, men denne gang på kant og til Hanna Moe Pedersen. Hanna skjærer innover og alene mot keeper triller hun ballen i mål via stanga.

Totalt en god kamp for HBK og godt å være tilbake på vinnersporet, trygt anført av kveldens kaptein Kristine Grønvold.

Langesund målscoerer
Fra venstre: Hanna Moe Pedersen (3-0), Malin Edwin (2-0) Kristine Grønvold (Kaptein), Madelen Dalland Larød (1-0)
Screenshot_2018-10-05 Hønefoss BK Kvinner senior B - Tabell