Mika Pulkkinen ny HBK-trener

Mika Pulkkinen ny HBK-trener

Styret i Hønefoss Ballklubb (HBK) har ansatt Mika Pulkkinen som ny hovedtrener for herrenes A-lag. Pulkkinen har de tre siste årene vært assistent- og hovedtrener i finske ROPS. ROPS spiller på nivå 2 i Finland, etter mange år på øverste nivå.

HBKs kontrakt med Pulkkinen gjelder resten av 2022-sesongen. Kontrakten vil imidlertid kunne bli forlenget avhengig av A-lagets resultater i de gjenstående kampene.

I tillegg til å ha vært trener for flere finske klubber, har Mika Pulkkinen også spillererfaring fra den nederlandske toppklubben Heerenveen og fra Bergenz i Østerike, samt fra flere finske toppdivisjonsklubber. Pulkkinen har også vært trener for flere aldersbestemte lag i Finland. Mika Pulkkinen har UEFA Pro lisens, den høyeste utdannelsen man kan ha i fotball.

- Vi er glade for at Mika takket ja til å bli ny hovedtrener for HBKs A-lag herrer og ønsker ham velkommen til oss. I tillegg til hans trener- og spillererfaring, er det meget positivt at han også har vært trener for flere aldersbestemte lag helt tilbake fra 2006. Mika vil derfor kunne bidra til hele klubbens utvikling, ikke bare A-lagets, noe som er meget positivt for talentsatsingen i HBK, sier Cecilie P. Øyen, styreleder i HBK.

- På kort sikt blir Mikas viktigste oppgave være å bidra til opprykk til 2. divisjon for A-laget. Selv om sesongen hittil totalt sett har vært skuffende, er det fortsatt 57 poeng å spille om i vår gruppe. Så vi har på ingen måte gitt opp våre opprykks ambisjoner i år, tvert imot, understreker Øyen.

«Jeg er takknemlig og beæret over muligheten til å være hovedtrener i en klubb som HBK. Jeg ser frem til å jobbe med spillere, trenere og klubben for å nå de mål som er satt. Sammen skal vi løfte klubben til nye høyder og etablere oss der oppe hvor vi fortjener å være»

Mika Pulkkinen vil lede sin første trening mandag 30. mai